Profesorul universitar Vasile Dîncu, fost membru al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), este de părere că Ministerul Educaţiei „a scăpat de sub control această situaţie a calităţii din învăţământul superior” el fiind de părere că „la noi s-a diluat tot ceea ce înseamnă competiţie şi competenţă în ceea ce înseamnă învăţământul”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Ştiu dinamica din 1990 încoace în ceea ce priveşte sistemul de învăţământ din România, inclusiv sistemul doctoratelor. Eu cred că, la un  moment dat, Ministerul Educaţiei a scăpat de sub control această situaţie  a calităţii din învăţământul superior. A început să devină important numai să ai cât mai mulţi studenţi. A finanţa doar pe bază de student echivalent este un dezastru în învăţământ; toată lumea va trece pe toţi studenţii, pentru că nu vrea să piardă banii pe student”, a afirmat el la Digi 24.
El  susţine că au fost în învăţământ mii de studenţi fictivi şi susţine că lipsa unei strategii privind calitatea în învăţământul superior „este o slăbiciune a statului român”. 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
„Ar fi fost normal ca şcolile doctorale să fie auditate chiar de specialişti din străinătate şi în acelaşi timp să facem şi o lege corectă pentru asta”, a adăugat Vasile Dîncu. 
El consideră că „la noi s-a diluat tot ceea ce înseamnă competiţie şi competenţă în ceea ce înseamnă învăţământul şi a fost  degradare continuă a învăţământului”.
„Ceea ce am văzut în cazul unor şcoli doctorale este numai un vârf ai aisbergului”, mai spune Dîncu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.