Fostul deputat USR Marian Lazăr, exclus luni din partid, a anunţat marţi în plenul Camerei Deputaţilor că solicită, alături de alţi 9 colegi deputaţi, ca Parlamentul să notifie Autoritatea Electorală Permanentă că DREPT, conform legii, este partid parlamentar, după ce în urmă cu o zi a fost depusă la Biroul Permanent al Camerei dovada apartenenţei parlamentarilor la noua formaţiune politică, intitulată ”Dreptate şi Respect în Europa pentru Toţi” (DREPT).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Ieri, 2 septembrie, ora 14,00, a fost depusă la Secretariatul General (..) dovada pentru apartenenţa a 10 deputaţi la partidul Dreptate şi Respect în Europa pentru Toţi (DREPT)”, a anunţat Lazăr în şedinţa de plen.

El a enumerat deputaţii care vor aparţine acestei formaţiuni: Ion Marian Lazăr, Daniel Gheba, Radu Tudor Ciornei, Daniel Florea, Liviu Ioan Balint, Gheorghe Pecingină, Daniel Liviu Toda, Ichim Cristian, Florică Ică Calotă, Apjok Norbert.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Deputatul a precizat că dovezile au fost depuse ieri şi produc efecte din acest moment.

”Prin urmare, vă solicit să notificaţi în acest sens Autoritatea Electorală Permanentă, în vederea aplicării dispoziţiei art. 118 din Legea 208/2015 privind reprezentarea partidelor politice parlamentare în birourile electorale. Subliniez că aceasta nu este o solicitare de înfiinţare a unui grup parlamentar, ci o solicitare de notificare a AEP că DREPT, conform legii, este partid parlamentar", a spus deputatul.

USR a anunţat luni că a exclus din partid şi din grupul parlamentar, prin vot, doi deputaţi, Marian Lazăr şi Radu Ciornei, care au recunoscut că în ultima perioadă au avut discuţii cu alte partide pentru a obţine garanţia că vor fi pe locuri eligibile la alegerile parlamentare.

Deputatul USR Cristina Prună a declarat,despre excluderea celor doi deputaţi USR din partid, că aparent aceştia s-au alăturat partidului numit DREPT şi că din el ar face parte şi fostul europarlamentar Vlad Gheorghe, ea precizând că ar exista o anumită susţinere pentru Mircea Geoană la prezidenţiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.