Plenul Camerei Deputaţilor va vota, miercuri, cele două solicitări DNA în cazul deputatului PSD Cristian Rizea, pentru reţinerea şi arestarea preventivă a acestuia, social-democratul fiind al cincilea parlamentar care ajunge astfel la votul colegilor de la începutul anului 2016 şi până acum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Votul este programat miercuri, în jurul orei 13.00.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, luni, solicitările DNA de reţinere şi arestare a deputatului PSD Cristian Rizea. Acesta este acuzat că în 2009 ar fi primit 300.000 de euro de la un cetăţean american care i-a cerut să intervină la RA-APPS pentru retrocedarea unui teren într-o zonă rezidenţială din Bucureşti şi la Primăria Chiajna pentru un teren aflat în litigiu.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Deputatul a fost pus sub învinuire, săptămâna trecută, pentru trafic de influenţă, spălarea banilor, în formă continuată (două acte materiale) şi influenţarea declaraţiilor (doua fapte).

Cristian Rizea va deveni, miercuri, al cincilea parlamentar care ajunge în plenul Parlamentului vizat de o anchetă a DNA, după alte două cazuri la Camera Deputaţilor şi două la Senat.

Astfel, la începutul lunii februarie, DNA a cerut Senatului aviz pentru încuviinţarea urmării penale a fostului ministru Gabriel Oprea, acuzat de abuz în serviciu pentru utilizarea coloanelor oficiale. La finalul lunii februarie, tot în Senat, parlamentarii au votat solicitarea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului PNL Doina Tudor, acuzată de complicitate la infracţiunea de luare de mită.

Ambele solicitări au fost aprobate de senatori.

În Camera Deputaţilor, DNA a cerut încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, în dosarul privind fondurile folosite de către Partida Romilor.

În cazul lui Mădălin Voicu, deputaţii au decis, la mijlocul lunii februarie, respingerea solicitărilor DNA. În aceeaşi şedinţă, deputaţii au votat şi pentru reţinerea lui Nicolae Păun, însă al doilea vot - pentru încuviinţarea arestării preventive - a fost amânat din lipsă de cvorum. O săptămână mai târziu, deputaţii au reluat procedura, aprobând şi arestarea preventivă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.