Primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, a precizat că salută deschiderea către dialog a primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, legat de planşeul peste râul Dâmboviţa, din zona Pieţei Unirii. ”Vom continua implementarea acestor etape în conformitate cu modalitatea aleasă de primarul general pentru finalizarea acestui proces”, a spus Băluţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluţă, a subliniat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că rolul său este acela de a se asigura că interesul public este servit, el referindu-se la recentul scandal privind planşeul peste râul Dâmboviţa din zona Pieţei Unirii din Bucureşti.

”Aşa cum am afirmat întotdeauna, rolul nostru, la nivelul primăriilor, este acela de a ne asigura că interesul public este servit.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Prioritatea mandatului nostru la nivel local trebuie să fie întotdeauna binele public şi mai ales, punerea în siguranţă a vieţilor şi a bunurilor cetăţenilor, ale căror interese trebuie să le reprezentăm cu bună credinţă”, a scris Băluţă pe Facebook.

Edilul a apreciat ”deschiderea către dialog anunţată de către domnul primar general Nicuşor Dan”, legată de emiterea de autorizaţii pentru lucrări.

”Salut deschiderea către dialog anunţată de către domnul primar general Nicuşor Dan, care vine în întâmpinarea mesajelor publice pe care le-am transmis în toată această perioadă, legată de procedura de autorizare a lucrărilor atât de necesare pentru punerea în siguranţă a planşeului peste râul Dâmboviţa, din zona Pieţei Unirii. Vom continua implementarea acestor etape în conformitate cu modalitatea aleasă de primarul general pentru finalizarea acestui proces, astfel încât împreună să reuşim să oferim cea mai bună soluţie, din perspectiva legală, pentru lucrările de consolidare din centrul Capitalei”, a mai scris Băluţă.

Luni, timp de mai multe ore, primarul general al Capitalei şi echipe ale Poliţiei Locale a Muncipiului Bucureşti s-au aflat într-un conflict cu reprezentanţi ai Primăriei Sector 4 şi Poliţiei Locale Sector 4, acolo fiind prezente echipe ale Poliţiei Capitalei şi Jandarmeriei.

Scandalul a pornit de la şantierul deschis de Primăria Sector 4 pentru consolidarea planşeului peste râul Dâmboviţa, zona fiind îngrădită.

Nicuşor Dan a emis o dispoziţie pentru îndepărtarea gardurilor şi a utilajelor din zonă, prefectul Capitalei anunţând că va ataca actul administrativ.

Deşi în repetate rânduri Nicuşor Dan a cerut intervenţia Poliţiei, instituţia a transmis că este un litigiu civil care trebuie tranşat în instanţă, echipele de intervenţie fiind în zonă doar pentru ca scandalul să nu escaladeze.

Ulterior, Daniel Băluţă a retras echipajele de Poliţie Locală şi cele de muncitori din zonă.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.