Deputatul PNL Ioan Cupşa, membru al Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, a declarat miercuri, la finalul primei şedinţe din acest an a comisiei care modifică legile Justiţiei, că abia astăzi, în jurul prânzului, au fost trimise materialele care ar fi trebuit să fie dezbătute în şedinţă şi afirmă că, pe lângă textele celor trei legi ale Justiţiei declarate neconstituţionale, membrii PSD din comisie vor modificarea şi a altor articole.
“Din păcate, comisia specială şi-a reluat activitatea într-un mod nesănătos. Trebuie să ştiţi că abia la orele prânzului, undeva în timpul votului fianal (din plenul Camerei Deputaţilor – n.r.) ne-au fost communicate materialele pe care astăzi le-am fi avut în dezbatere. Sigur, e un lucru nesănătos, nu avem cum să dezbatem conţinutul acestor amendamente, cele pe care le propune Coaliţia PSD-ALDE, sprijiniţi şi de către ”UDMR. Am solicitat o amânare (a dezbaterilor – n.r.), aceastăamânare n-a fost posibilă. Astăzi am avut doar o primă lectură a celor supuse de către PSD, urmând ca, în cursul săptămânii viitoare, să avem dezbaterile propriu-zise, să tranşăm prin vot amendamentele pe care dânşii le propun”, a spus Ioan Cupşa.
Cupşa a mai afirmat: „Am remarcat că, în afara textelor care au fost declarate în mod clar neconstituţionale prin sesizările pe care noi le-am făcut CCR, în afara acestor texte, şi alte texte normative, din propunerile pe care dânşii le-au făcut, urmează să fie modificate încă o dată, la propunerea lor”
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Comisia specială care a modificat cele trei legi ale Justiţiei - legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, legea 304/2004 privind organizarea judiciară şi legea 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) -, condusă de Florin Iordache, şi-a reînceput miercuri, la ora 15.00, activitatea.
Modificările asupra celor trei legi ale justiţiei, adoptate la sfârşitul anului trecut de către Parlament au fost constestate la Curtea Constituţională a României (CCR) şi de către PNL şi de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar CCR a decis în cazul tuturor celor trei legi că modificările sunt parţial neconstituţionale, urmând ca acestea să se reîntoarcă la comisie.
Comisia a aşteptat publicarea motivărilor Curţii Constituţionale pe cele trei legi ale Justiţiei.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.