Consilierul prezidenţial pentru politică extenă Gheorghe Gabriel Bologan a fost eliberat din funcţie, fiind acreditat ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Confom unui anunţ a Admnistraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul pentru eliberarea din funcţie a consilierui prezidenţial George Gabriel Bologan.

Tot luni, preşedintele Iohannis a semnat decretul privind acreditarea lui George Gabriel Bologan în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României pe lângă Sfântul Scaun.

Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

George Gabriel Bologan a fost numit Consilier Prezidenţial la Departamentul Poltică Externă la data de 6 februarie 2024.

George Gabriel Bologan (n. 1974) a urmat cursuri de filozofie şi teologie la diferitele universităţi pontificale romane (Gregoriană, Institutul Pontifical Oriental, Urbaniană şi Sant'Anselmo), absolvite în anul 2000 cu titlul de licenţă. De asemenea, a absolvit Facultatea de Ştiinţele Comunicării la Universitatea Liberă „Maria Santissima Assunta din Roma” (2009) şi a urmat mai multe cursuri aprofundate: „Ştiinţele Comunicării”, la Pontificia Università  Urbaniana din Roma (1998) şi „Conceptele de regional şi euro-regional în domeniul administraţiei publice în perspectiva politică a UE”, Universitatea de Stat din Oradea (2022), confom CV-ului oficial.

A urmat cursuri de specializare la Institutul Diplomatic Român, Societatea Italiană pentru Organizaţii Internaţionale, NATO Defence College din Roma, Universitatea Oxford (Oxford Leadership Executiv Program). A absolvit cursul postuniversitar „Securitate şi bună guvernare”, organizat la Colegiul Naţional de Apărare - Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” promoţia 2020.

Este autor al mai multor publicaţii, cercetări şi articole, printre care: Alcide De Gasperi, „United Europe and its Borders”, în The Evaluation of Cross-Border Cooperation in Europe (2017), şi „Europa cristiana”, vol. „Sub cerul Italiei”, Ed. Antim Ivireanul, Râmnicu Vâlcea (2004).

Începând din anul 2003 a ocupat mai multe poziţii în cadrul misiunilor diplomatice şi al oficiilor consulare ale României în străinătate. A fost Consul General al României la Milano (2012), Ambasador al României în Italia (2016-2022), Ambasador al României în Regatul Spaniei (2022-2024).

A reprezentat România la mai multe reuniuni informale pe durata Preşedinţiilor italiene şi spaniole la Consiliul Uniunii Europene.

A fost distins de preşedintele Italiei cu Ordinul de Merit al Republicii Italiene în grad de Mare Ofiţer (2019), Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării din România (2023), Ordinul Sfântului Iacob cel Mareal Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei (2024) şi Ordinul Sfintei Treimi al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică din România (2018).

Este profesor asociat la Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Ştiinţe Politice, şi doctorand al Universităţii de Stat Babeş- Bolyai din Cluj Napoca, Facultatea de Istorie şi Filozofie, Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.