Comisia juridică a Senatului a adoptat luni raport de respingere pentru cererea DNA privind avizarea urmăririi penale în cazul fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog. Urmează votul într-un plen al forului legislativ. Vicepreşedinta Comisiei juridice Elena-Simona Spătaru a declarat, pentru News.ro, că USR-PLUS va cere ca votul la plen să fie, tot cu bile, însă la vedere, pentru a vedea fiecare senator dacă îşi asumă votul şi cum şi-l asumă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Votul în Comisia Juridică a fost secret, iar şase senatori au votat „pentru”, şase s-au abţinut şi un senator a votat „împotrivă”, arată un comunicat de presă al USR-PLUS.

În urma votului, comisia juridică va adopta un raport de respingere a cererii DNA de ridicare a imunităţii parlamentare a senatorului PSD Florian Bodog. Raportul Comisiei urmează să fie supus votului plenului Senatului, vot care este secret şi se exprimă prin bile, mai arată sursa citată.

„Eu cel puţin şi colegii mei de la USR-PLUS o să cerem ca votul să fie, el va fi oricum cu bile, dar să fie la vedere. Acolo să vedem cine îşi asumă votul. Fiecare senator, pe conştiinţa lui, când bagă bilele le ascunde sau le arată. Să vedem dacă îşi asumă fiecare votul şi cum şi-l asumă”, a afirmat Spătaru, pentru News.ro.

Senatorii USR-PLUS Simona Spătaru şi Cosmin Poteraş au votat pentru ridicarea imunităţii parlamentare a senatorului PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii, conform cererii depuse de DNA.

Simona Spătatru: „Se pare că cei care s-au abţinut nu înţeleg că rolul nostru aici este unul strict procedural, noi nu ne pronunţăm pe vinovăţia sau nevinovăţia unui cetăţean român acest lucru fiind strict apanajul justiţiei”, a explicat Simona Spătaru, potrivit comunicatului de presă al Alianţei.

La rândul său, Poteraş a precizat că rămâne de văzut „dacă ceilalţi senatori vor înţelege prejudiciul moral pe care sunt pe cale să i-l aducă domnului senator şi, la plen, să voteze pentru ridicarea imunităţii”.

„Noi nu suntem instanţă de judecată şi nu ne pronunţăm asupra vinovăţiei dacă domnului senator, în cazul în care votăm pentru ridicarea imunităţii. Dacă domnul fost ministru se consideră nevinovat, e normal să nu-i prejudiciem dreptul de a dovedi asta în instanţă. Rămânând aşa, întotdeauna asupra domnului Bodog va plana suspiciunea comiterii unei fapte nedemne. Urmează să vedem dacă ceilalţi senatori vor înţelege prejudiciul moral pe care sunt pe cale să i-l aducă domnului senator şi, la plen, să voteze pentru ridicarea imunităţii”, a declarat Cosmin Poteraş.

Florian Bodog a fost audit luni în Comisia juridică a Senatului, în contextul cererii DNA.

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a anunţat că senatorii social-democraţi vor vota pentru încuviinţarea urmăriri penale în cazul fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog.

DNA solicită avizul Senatului pentru urmărirea penală a fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, fiind a doua oară când o astfel de solicitare îl vizează pe acesta.

Fostul ministru este suspectat de abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Conform procurorilor, acesta ar fi acţionat în mod direct pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract şi ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.