Comisia specială pentru modificarea legilor justiţiei, condusă de către deputatul PSD Florin Iordache, se reuneşte marţi, de la ora 16.00, la aproximativ două ore după ce proiectul de lege pentru modificarea Codului penal a fost adoptat de Senat. Potrivit procedurii, după votul din Senat, proiectul de lege se întoarce la Comisie pentru a fi din nou dezbătut şi pentru a fi aduse unele modificări, după care va intra la votul final din Camera Deputaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Astfel, potrivit deciziei Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, proiectul de lege privind modificarea Codului penal va intra miercuri la dezbateri în plen, urmând ca joi să primească votul final. După încheierea acestor proceduri, iniţiativa legislativă va merge la preşedinte pentru promulgare. 
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
"Ţara-i sub ape, iar prioritatea zero a PSD-ului este Codul penalilor! Aşa că, după ora 15, ne vedem la Comisia Iordache", a scris Stelian Ion pe contul său de Facebook.
 
Comisia specială a adoptat luni, cu 15 voturi "pentru" şi 7 voturi "împotrivă", raportul la proiectul de lege privind modificarea Codului penal, urmând ca marţi să intre la votul din plenul Senatului. Preşedintele Comisiei speciale privind modificarea legilor justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, a susţinut că modificările aduse Codului penal pun accent pe respectarea legii şi pe “diminuarea abuzurilor”. Acesta a repetat că stabilirea unui prag pentru abuzul în serviciu şi redefinirea infracţiunii nu a fost o miză pentru majoritatea parlamentară.
 
“Eu consider că în acest moment Codul penal, aşa cum a rezultat în urma dezbaterilor, şi care va intra mâine (marţi – n.r.) în dezbaterea Senatului, şi va ajunge la Camera Deputaţilor (…) este o lege mai bună. Cu toţii ne dorim ca în primul rând abuzurile să fie stopate. În acelaşi timp ne dorim ca toţi cei care încalcă legea să plătească şi, fără îndoială, aşa cum am reglementat în acest moment, eu consider că este un pas înainte în concordanţă cu ceea ce ne-am propus”, a explicat, luni, Florin Iordache.
 
De asemenea, modificările la Codul penal au fost adoptate marţi, în Senat, cu 74 de voturi "pentru", 28 de voturi "împotrivă şi nouă abţineri. Proiectul a fost adoptat după o şedinţă tensionată, în care opoziţia a încercat să lase puterea fără cvorum, însă acest lucru nu a fost posibil deoarece senatorii UDMR au venit în sală pentru ca şedinţa să poată continua. Înainte de votul final, PNLşi USR şi-au susţinut cele peste 160 de amendamente respinse.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.