Preşedintele PNL, generalul Nicolae Ciucă, a afirmat, într-un interviu difuzat miercuri seară, că tatăl său, militar de carieră, nu a susţinut decizia sa de a intra în Armată, dar a acceptat-o. ”Mi-a zis foarte clar «n-ai văzut atât de multă armată în familie, poţi să faci şi altceva»”, povesteşte Ciucă. Referitor la serviciul militar obligatoriu, Ciucă crede că nu poate fi reintrodus de pe o zi pe alta ”şi să avem convingerea că şi funcţionează”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Nicolae Ciucă a vorbit, într-un interviu difuzat miercuri seară de gsp.ro, despre faptul că serviciu militar obligatoriu de pe vremuri nu se compară cu armata de acum.

Întrebat despre reintroducerea serviciului militar obligatoriu, a afirmat: ”Este o situaţie pe care fiecare ţară o analizează şi reintroducerea nu este o decizie uşoară şi nici punerea în practică a serviciului militar obligatoriu nu este simplă, pentru că, odată ce se renunţă la tot ceea ce ţine de procesul acesta al vieţii de zi cu zi a militarilor în cazarmă, se se pierde, el trebuie refăcut”. 

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Potrivit liderului PNL, ”refacerea durează destul de mult”.

”Adică nu putem să spunem de mâine reintroducem serviciu militar obligatoriu şi să avem convingerea că şi funcţionează. Trebuie să învăţăm să facem lucrurile aşa cum se cuvine, să iasă ceea ce trebuie, pentru că am făcut destul lucruri care nu şi-au atins obiectivele”, a mai declarat Nicolae Ciucă. 

Întrebat cum a fost ca fiu de militar care a început devreme exerciţiul rigorii, Ciucă a declarat: ”Tata nu a fost de acord, nu a susţinut deloc decizia mea, a respectat-o. Mi-a zis foarte clar «n-ai văzut atât de multă armată în familie, poţi să faci şi altceva», dar a fost o decizie pe care am luat-o plăcându-mi ceea ce am văzut până la vârsta respectivă”.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.