Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat joi că la Ministerul de Finanţe s-a identificat o soluţie prin care cei care nu şi-au plătit datoriile şi le vor plăti până la data de 25 noiembrie, să beneficieze de o anulare a accesoriilor 100%. De asemenea, vor fi date bonusuri fiscale de 3% pentru cei care şi-au plătit datoriile la timp

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Nicolae Ciucă a declarat că în şedinţa BPN ministrul de Finanţe a prezentat asigurarea fondurilor necesare pentru Casa de Pensii. Astfel, 12,5 miliarde de lei vor fi virate Casei de Pensii, pentru plata pensiilor, în conformitate cu noile legi, a spus Ciucă.

Liderul PNL a precizat că, ţinând cond de nevoia de dezvoltare la nivelul comunităţilor locale, vor fi asigurate 2 miliarde de lei pentru plata facturilor restante

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

. ”PNL continuă să asigure, să acorde tot ceea ce ţine de priorităţile noastre faţă de mediul de afaceri. De aceea, ministrul de Finanţe a propus măsuri în cee ace priveşte continuarea demersurilor pentru asigurarea unei colectări cât mai bune a veniturilor la bugetul de stat, dar şi sprijinirea mediului de afaceri”, a arătat preşedintele PNL.

Nicolae Ciucă a explicat că ”în ceea ce priveşte plata datoriilor existente care se ridică la peste 70 de miliarde de lei, am considerat că este cât se poate de important ca pentru cei care şi-au plătit datoriile la timp, să existe măsuri care să recunoască tot ceea ce dumnealor au desfăşurat în acest sens şi va fi asigurat un procent de 3%, sub formă de bonusuri fiscale, pe care vor putea să îi folosească atât în investiţii cât şi în plata datoriilor, anul viitor”. 

Pentru plata datoriilor, la Ministerul de Finanţe s-a identificat o soluţie prin care, cei care nu şi-au plătit datoriile şi le vor plăti până la data de 25 noiembrie, să beneficieze de o anulare a accesoriilor în valoare de 100%, a mai anunţat Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL a spus că, din estimarea Ministerului de Finanţe, există posibilitatea ca din aproximativ 60 de miliarde de lei, să se colecteze aproximativ 20 sau 25% din această sumă.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că avem arierate de 180 de miliarde şi a anunţat că ministrul Finanţelor, după ce au avut o discuţie foarte aplicată, a venit cu nişte propuneri până la sfârşitul anului, pe perioadă limitată, care prevăd ca statul să scadă dobânda la plata acestor arierate sau să dea credit fiscal.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.