Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă, miercuri seară, că ”admiterea României în Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime este rodul unei munci care a început imediat după integrarea noastră în Uniunea Europeană”. Preşedintele Senatului a precizat că PNL a tratat dosarul României ca o prioritate absolută, ”fiind vorba despre cel mai important proiect de ţară, după ce am devenit membri ai UE şi NATO”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Admiterea României în Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime este rodul unei munci care a început imediat după integrarea noastră în Uniunea Europeană. În toţi aceşti ani, de la putere sau din opoziţie, PNL a tratat dosarul României ca o prioritate absolută, fiind vorba despre cel mai important proiect de ţară, după ce am devenit membri ai UE şi NATO”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL a precizat că ”cei mai consistenţi şi relevanţi paşi au fost făcuţi în perioada guvernărilor liberale din ultimii ani, când miniştrii Afacerilor Externe, Afacerilor Interne şi Justiţiei au depus toate eforturile pentru cauza României”.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Eforturile conjugate ale preşedintelui României, Klaus Iohannis precum şi ale ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu şi ale ministrei Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, ne aduc astăzi semnale externe extrem de pozitive. O admitere parţială - ca urmare a unui acord politic al tuturor statelor membre UE - este un real succes”, a mai transmis liderul PNL.

Acesta a transmis, de asemenea, că vor continua ”eforturile pentru admiterea cu graniţele terestre, pentru traficul rutier şi feroviar şi pentru obţinerea statutului de membru cu drepturi depline în Spaţiul Schengen”.

”Vom continua negocierile la nivel diplomatic şi lucrul la nivel tehnic pentru atingerea acestui proiect de ţară esenţial pentru viitorul României”, a mai transmis liderul PNL.

În data de 23 decembrie 2023, Ministerul Afacerilor Interne a ajuns la un acord politic împreună cu ministerele omologe din Austria şi Bulgaria privind extinderea Spaţiului Schengen cu România şi Bulgaria şi aplicarea acquis-ului comunitar Schengen în România şi Bulgaria la frontierele aeriene şi maritime începând cu luna martie 2024, precum şi discutarea în 2024 a aplicării acestuia la frontierele terestre în strânsă legătură cu măsurile compensatorii privind întărirea controlului la frontiere şi aplicarea Acordului Dublin.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.