Senatorul PNL Florin Cîţu afirmă că ritmul alarmant de creştere a preţurilor în luna iunie şi creşterea inflaţiei este exact ceea ce a vrut liderul PSD, Liviu Dragnea. Cîţu crede că statul vrea ca inflaţia să fie mare, iar astfel se reduce puterea de cumpărare şi se opreşte supraîncălzirea economiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Preţurile continuă creşterea alarmantă şi în iunie. Mai mult, rata inflaţiei măsurată cu indicele armonizat (IAPC), cel care este relevant pentru comparaţia cu ţările UE şi pentru aderarea la zona euro, a continuat să crească. Exact cum au vrut Dragnea şi PSD. Faţă de iunie 2017 preţurile au crescut cu 5,4% (INS), în iunie 2018”, scrie Florin Cîţu pe contul său de Facebook.

El spune că, în luna iunie, scăderea salariilor nete plus rata inflaţiei au făcut ca salariile nete să scadă cu aproximativ 1%, iar “inflaţia este taxa pe care statul o impune asupra cetăţenilor săraci care trăiesc doar din salariu”.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Florin Cîţu susţine că statul, condus de “Dragnea şi gaşca lui”, vrea ca inflaţia să fie cât mai mare pentru a reduce puterea de cumpărare şi pentru a opri supraîncălzirea economiei.

“Statul, mai ales astăzi condus de Dragnea şi gaşca lui, doreşte o inflaţie cât mai mare. O inflaţie mare reduce puterea de cumpărare şi astfel frânează o economie supraîncălzită. Dar mult mai important pentru PSD, o inflaţie mare reduce valoarea banilor pe care statul îi returnează din împrumuturi şi «creşte» veniturile la buget. De aceea mesajele care vin de la Dragnea şi PSD despre inflaţie sunt: «Este ok, nu a murit nimeni de o rată a inflaţiei de 6% sau 7%. Uitaţi-vă cât era în 2007!» Acesta este modul prin care PSD vă manipulează să vă obişnuiţi cu preţuri care vor continua să crească”, a explicat Cîţu.

Senatorul PNL mai explică şi că o inflaţie mare vine la pachet cu dobânzi mari, deprecierea mondei naţionale şi criză.

România a înregistrat o rată anuală a inflaţiei de 4,6% în luna mai, cea mai mare din Uniunea Europeană (UE), de peste două ori mai mare decât media din cadrul UE, potrivit datelor publicate în luna iunie de Eurostat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.