Senatorul PNL Florin Cîţu explică faptul că factorul principal care a contribuit la creşterea economică de 5,8% a României anul acesta a fost consumul, în proporţie de 95%, pentru că a contribuit pe partea de utilizare a resurselor folosite la formarea PIB cu 5,5% la creşterea de 5,8%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Consumul, responsabil pentru 95% din creşterea economică de 5.8. Industria contribuie, pe parte de resurse folosite în economie la formarea PIB, cu 1.7% la creşterea de 5.8%, adică 30% din cresterea economică (construcţiile contribuie cu minus 0.2%)”, a explicat Florin Cîţu într-o postare pa Facebook.

Senatorul PNL a arătat că, pe partea de utilizare a resurselor folosite la formarea PIB, consumul contribuie cu 5,5% la creşterea de 5,8%, adică 95% din creşterea economică.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Să-i ajutăm pe propagandişti: 5.5% > 1.7%!!!!, dacă ne uităm la cât contribuie consumul vs industria (sau 95>30 daca ne uitam la procente). Consumul este motorul creşterii economice! Simplu”, a conchis Florin Cîţu.

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, în Parlament, după ce liberalii i-au solicitat să explice situaţia actuală a economiei româneşti, că cifrele prezentate de organismele interne şi internaţionale arată realitatea economică din România, reafirmând că cifra de 5,2% anunţată ca şi creştere economică va fi depăşită.

„De fiecare dată când PSD a fost la guvernare, a adus bunăstare şi o economie solidă. O spun cifrele, şi nu cifrele de la PSD, ci cifrele de la organisme respectate interne şi internaţionale. Creşterea economică de 5,8%, cea mai mare din uniunea Europeană, cred că nu o contestă nimeni. Dacă asta spune că o economie nu merge, explicaţi dumneavoastră, vă rog. Acesta este cel mai bun indicator al bunului mers al economiei reale, dar şi a fezabilităţii politicilor economice promovate. (...) Creşterea economică anunţată şi asumată în proiecţia de buget pe acest an a fost de 5,2%. Ne cerem scuze că o vom depăşi şi va fi o creştere economică mai mare”, a declarat premierul în plenul Parlamentului.

Mihai Tudose a precizat că doar în luna iulie investiţiile au fost de 2,4 miliarde de lei, dublul mediei lunare din primul semestru şi cu 33% mai mare faţă de luna similară a anului trecut, aceasta fiind o certitudine că investiţiile publice vor contribui şi în acest an la creşterea economică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.