Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Florin Cîţu, a afirmat că, de fiecare dată când facem comerţ cu Rusia, susţinem un regim totalitar care pentru noi poate reprezenta un risc în viitor, menţionând că susţine sancţiuni mai dure pentru Rusia.
Florin Cîţu a declarat, miercuri, că România are două provocări, sancţiuni mai dure împotriva Rusiei şi gestionarea crizei refugiaţilor.
Evenimente
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
“Avem două provocări majore în faţa noastră: provocările din cei în ce mai dure pe care trebuie să le impunem - şi eu susţin sancţiuni mai dure împotriva Rusiei. Asta înseamnă şi costuri pentru noi, e adevărat, dar trebuie să facem acest lucru şi bineînţeles, această criză a refugiaţilor pe care România pnă acum a gestionat-o impecabil şi trebuie să o gestioneze în continuare. Dar ai nevoie de o economie puternică. Dacă economia României nu e gestionată bine, celelalte două vor avea de suferit. Aduc în discuţie o gestionare cât mai bună a economiei în această perioadă”, a transmis preşedintele PNL.
Florin Cîţu a fost întrebat dacă România va susţine măsura de a nu mai face importuri de petrol şi gaz din Rusia.
“Am cerut toate schimburile comerciale cu Rusia. De fiecare dată când facem comerţ cu Rusia şi cumpărăm de acolo, bineînţeles că susţinem un regim totalitar care pentru noi reprezintă un risc în viitor. Am susţinut aceste măsuri. Până la urmă este decizia coaliţiei, dar eu personal susţin sancţiuni mai dure pentru Rusia şi vedeţi că acesta este trendul la nivel global. Există costuri pentru toate ţările, dar îşi asumă şi liderii importanţi la nivel global, lideri cu viziune, îşi asumă aceste lucruri pentru că este vorba despre viitorul nostru, despre siguranţa noastră pe viitor”, a explicat liderul PNL.
Întrebat dacă activele băncilor ruseşti sau ale firmelor au fost îngheţate în România, Florin Cîţu a răspuns: “Aici Ministerul Finanţelor trebuie să comunice mai mult şi mai bine. Mi se pare ilar că în România care în tot acest timp noi ştim că sunt investitori ruşi în România, ştim că sunt tot felul de influenţe, am tot vorbit de propaganda pro-rusă şi dintr-o dată nu îi găsim, nu ştim unde sunt. Aici trebuie mai multă transparenţă şi mai mult curaj din partea instituţiilor statului român pentru că se vede că în Europa există curaj şi se iau aceste măsuri”.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.