Premierul Dacian Cioloş a afirmat, într-un interviu acordat Hotnews.ro, referindu-se la căsătoria între persoanele de acelaşi sex, că pledează pentru toleranţă şi pentru respectarea ideii de familie tradiţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
"Eu pledez pentru toleranţă cu respectarea ideii de familie. Avem o Constituţie, cred că familia e un element important, un nucleu al societăţii din România şi nu cred că ideea de familie în România ar trebui sistematic pusă în contradicţie cu ideea de toleranţă", a declarat premierul, întrebat pentru ce pledează, dat fiind că preşedintele Klaus Iohannis a pledat pentru toleranţă în privinţa interzicerii căsătoriei între persoanele de acelaşi sex.
Solicitat să precizeze dacă se referă la familia tradiţională, respectiv la comuniunea dintre un bărbat şi o femeie, şeful Executivului a răspuns afirmativ.
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
În ceea ce priveşte modul în care se manifestă toleranţa, Dacian Cioloş a precizat: "Toleranţa se manifestă respectând alegerile pe care alţii le fac". 
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, întrebat ce părere are despre demersul Coaliţiei pentru Familie de modificare a Constituţiei în sensul definirii căsătoriei ca fiind exclusiv între o femeie şi un bărbat, că el este adeptul toleranţei şi consideră ca fiind "greşită" calea "fanatismului religios" şi a solicitărilor ultimative.

Şeful statului a declarat că societatea trebuie să revină la toleranţă şi la "acceptarea celuilalt".

"Acceptarea celuilalt cu bune şi rele. Nu suntem toţi la fel. Nu toate grupurile etnice şi toate grupurile religioase sunt la fel. Este greşit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios şi a solicitărilor ultimative. Eu nu cred în ele şi nu le sprijin", a spus Iohannis, declarându-se "adeptul toleranţei", încrederii şi deschiderii spre celălalt.

Patriarhia a replicat joi că demersul Coaliţiei pentru Familie nu reprezintă "o solicitare ultimativă” şi nu poate fi considerat o "cale a fanatismului religios" sau o dovadă de intoleranţă, ci o chemare firească la exprimarea democratică a voinţei cetăţenilor cu privire la una dintre valorile fundamentale ale societăţii, familia.

"Solicitarea are ca scop principal protejarea familiei, a părinţilor şi a copiilor, şi nu condamnarea altor persoane", susţine Patriarhia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.