Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, sâmbătă, că trebuie să fim solidari cu cei care sunt în nevoie astăzi şi de aceea face apel la toţi cei care vor să îi ajute pe cei din Galaţi şi Vaslui, din societatea civilă sau firme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Sunt alături de cele patru familii care trec prin momente extrem de grele. Am fost în unele din localităţile afectate de ape. Situaţia este gravă, dar autorităţile fac orice efort posibil pentru salvarea oamenilor aflaţi în situaţii disperate”, a transmis premierul într-o postare. Şeful Executivului precizează că în acest moment au toată logistica necesară pentru a interveni rapid în zonele sinistrate.

”Ministerul Apărării, Ministerul de Interne şi autorităţile locale se implică direct. Am hotărât să trimitem tot ceea ce oamenii au nevoie: alimente, apă, pături, containere de dormit. Vom amplasa două tabere apropiate zonelor sinistrate. În momentul în care se vor retrage apele, Guvernul şi autorităţile locale vor interveni, avem tot desfăşurătorul făcut”, anunţă premierul. M

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

arcel Ciolacu precizează că la următoarea şedinţă de Guvern vor aloca sumele necesare din fondul de rezervă al Guvernului.

”Trebuie să fim solidari cu cei care sunt în nevoie astăzi. De aceea fac apel la toţi cei care vor să ajute, societatea civilă sau firme. Toată România este alături de Galaţi şi Vaslui. Au nevoie de ajutorul nostru!”, completează Ciolacu în postare.

Nouăsprezece localităţi din judeţele Argeş, Bacău, Buzău, Galaţi, Hunedoara, Neamţ, Vâlcea şi Vrancea au fost afectate de ploile abundente. Judeţul Galaţi este cel mai afectat, patru persoane decedând. Şapte localităţi din judeţele Argeş, Bacău, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Vaslui au fost afectate de ploile abundente, fiind salvate 95 de persoane.

Un elicopter Black Hawk al IGAv a fost direcţionat spre judeţul Galaţi, pentru survol şi pentru misiuni de căutare-salvare. Premierul Marcel Ciolacu şi şeful DSU Raed Arafat, aşteptaţi în judeţul Galaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.