Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a reacţionat joi, la ironia preşedintelui Iohannis privind postul de comisar european obţinut pentru România, afirmând că îşi cere scuze faţă de preşedintele României, Klaus Iohannis, deoarece este un negociator mai bun decât acesta. El a precizat că ”nu poţi face jocuri din astea meschine, cunoscând o realitate”, referindu-se la faptul că Iohannis s-a declarat nemulţumit de portofoliul obţinut de România în cadrul Comisiei Europene. Liderul PSD a declarat că a văzut ce a negociat Iohannis. Ciolacu a adăugat că nu a negociat nimic pentru sine sau pentru PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”M-a şi deranjat remarca preşedintelui de ieri cu negocierile lui Ciolacu cu economicul. Îmi cer scuze faţă de domnul preşedinte. Sunt mai bun negociator decât dânsul. Nu neapărat dacă eu îmi asum public un lucru mi l-am asumat ca să obţin ceva mai mult pentru România. Am pornit negocierile cu preşedinta Comisiei şi negociările nu sunt numai sub masă sau la masă. Negocierile sunt şi prin mesajele pe care le transmiţi în spaţiul public. Eu sunt social-democrat. Cele mai mari provocări ale României sunt în zona social-democrată.  Un portofoliu pe muncă, locuinţe, învăţământ, România are probleme în învăţământul dual, nu a fost implementat. Acel portofoliu are foarte multe componente cu viaţa reală a românilor de acum, cu pensii, cu salarii, cu reformele pe care trebuie să le facem”, a declarat Marcel Ciolacu.
El a explicat şi de ce această negociere a fost una reuşită. 
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
”Dacă am reuşit la acel portofoliu pe care îl vizam de la început să prind şi o funcţie de vicepreşedinte executiv din cei trei vicepreşedinţi executivi pentru România, nu pentru Ciolacu, normal că am spus că am avut o reuşită în negociere. Dar să-mi vină preşedintele României care reprezintă România în Consiliul European, care ar fi trebuit să fie lancea de negociere pentru români...”, a mai afirmat liderul PSD. 
Marcel Ciolacu a mai declarat că are pretenţii mai mari de la preşedintele României. 
”Am pretenţii mai mari de la preşedintele României  Indiferent dacă l-am votat sau nu, e preşedintele meu. E preşedintele ţării mele. Nu poţi face jocuri din astea meschine şi schimb din astea de mingi cu mine, ieftine, cunoscând o realitate.  Am văzut ce a negociat dânsul. Cu adevărat, diferenţa între mine şi domnia sa a fost că eu nu am negociat nimic pentru Marcel Ciolacu. Eu n-am negociat nimic pentru PSD. Am dus acolo nu un om cu un profil politic accentuat, am dus un specialist”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Preşedintele Klaus Iohannis este de părere că Marcel Ciolacu, în calitate de premier, trebuie să dea explicaţii cu privire la portofoliul de comisar european obţinut de România, şeful statului amintind că premierul „ne-a spus tuturor că va obţine un portofoliu economic şi a obţinut un portofoliu social care încă trebuie clarificat ce conţine”.

Întrebat, miercuri seară, ce părere are despre poziţia obţinută de România pentru Roxana Mînzatu în viitoarea Comisie Europeană, în contexul în care există persoane care spun că funcţia, deşi este asociată cu cea de vicepreşedinte este, de fapt, goală de conţinut, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că premierul Marcel Ciolacu este cel care trebuie să dea explicaţii cun privire la aceste subiect.
„Negocierea pentru această poziţie a fost făcută la nivel de prim-ministru şi cred că este mai bine să îl întrebaţi pe prim-ministru cum ne-a spus tuturor că va obţine un portofoliu economic şi a obţinut un portofoliu social care încă trebuie clarificat ce conţine”, a răspuns Klaus Iohannis.
Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că România a obţinut, prin Roxana Mînzatu, poziţia de vicepreşedinte al Comisiei Europene şi unul dintre cele mai importante portofolii – Competenţe şi Educaţie, Locuri de muncă şi drepturi sociale, demografie.
 
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.