Marcel Ciolacu a anunţat că este posibil ca, marţi sau miercuri, să aibă loc o şedinţă a coaliţiei de guvernare şi a adăugat că va discuta, luni, cu Nicolae Ciucă. Preşedintele social-democraţilor nu a exclus posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă candidat comun la prezidenţiale şi listă comună la alegerile parlamentare, însă „PSD momentan a câştigat alegeri” şi „este foarte puţin probabil ca PSD să renunţe la candidat, ţinând cont că chiar le-a câştigat”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Posibil. O să stau de vorbă astăzi cu domnul Ciucă. Am vorbit de dimineaţă cu dumnealui. Urmează să avem o coaliţie”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat când va avea loc şedinţa coaliţiei, luni la sediul PSD din Capitală.

Întrebat  dacă PSD şi PNL vor decide sa facă alianţă electorală pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare, liderul social-democraţilor a răspuns: „Dacă facem o alianţă politică asta inseamnă că avem candidat comun pentru funcţia de preşedinte şi listă comună la parlamentare în decembrie”.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

„Din punctul meu de vedere, atunci când o alianţă electorală are cu 5 în faţă, e un semnal puternic transmis de către români că au încredere în această alianţă. Cu adevărat sunt toate premisele de a se crea o alianţă politică, dar vom vedea decizia, pentru că politicienii decid acest lucru. Nu se conturează nimic”, a adăugat liderul PSD.

Chestionat mai departe dacă PSD trebuie să dea candidatul la prezidenţiale, din postura de câştigător, Ciolacu a replicat: „PSD momentan a câştigat alegeri”.

„Este foarte puţin probabil ca PSD să renunţe la candidat, ţinând cont că chiar le-a câştigat”, a completat el.

Acesta a mai spus că Sectoarele 1 şi 2 au fost câştigate de către PNL şi PSD, prin George Tuţă şi, respectiv Rareş Hopincă.

„Sectoarele 1 şi 2 sunt câştigate. Domnul Tuţă a câştigat şi domnul Hopincă la fel. E o diferenţă mică, dar asta e democraţia. Cum şi la Botoşani şi la Vrancea”, a mai spus Ciolacu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.