Premierul Marcel Ciolacu afirmă că o comparaţie între el şi fostul prim ministru britanic Winston Churchill „e un pic cam mult”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Afirmaţia liderului PSD a fost făcută în contextul în care acesta a răspuns unei întrebări legate de faptul că o consilieră din Guvernul României  a scris pe Facebook că în opinia sa discuţiile astea despre note şi diplome sunt „teribil de deplasate, în special când vine vorba de oameni politici”, ea dând exemplul lui Churchill, care a a fost un elev mediocru dar un politician strălucit.

„E un pic cam mult. E mult. E un politician de excepţie Churchill, cu toţii citim din el. de exemplu, mai are o vorbă celebră, cică dacă te opreşti după fiecare câine care te latră şo atunci cu pietre nu mai ajungi niciodată la destinaţie”, a afirmat Ciolacu, sâmbătă, întrebat despre susţinerile consilieri guvernamentale Victoria Stoiciu.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Vicepreşedintele PSD Victoria Stoiciu, consilier de stat în Guvernul României, a avut recent o ieşire publică în care cataloga drept „teribil de deplasate” discuţiile din spaţiul public despre notele şi diplomele politicienilor.

Ea a făcut trimitere la fostul premier britanic Winston Churchill despre care spune că a avut rezultate mediocre dar a fost un politician strălucit.

„Discuţiile astea despre note şi diplome mi se par teribil de deplasate, în special când vine vorba de oameni politici. Inteligenţa şi abilitatea unui om politic nu se măsoară prin note şi gradaţii academice.   Calitatea unui om politic se  măsoară prin cât de bine  reuşeşte să gestioneze complexitatea guvernării şi să reprezinte interesele cetăţenilor. Iar asta presupune cu totul  alte abilităţi decât să excelezi la matematică sau gramatică. Istoria e plină de oameni cu rezultate şcolare mediocre, dar care au fost politicieni brilianţi şi au făcut diferenţa în destinul unor popoare. Unul dintre ei e Winston Churchill, care era un elev mediocru şi foarte problematic. De asemenea, istoria abundă de politicieni cu studii universitare şi chiar doctorate, care şi-au condus popoarele către dezastre”, a scris Stoiciu pe reţelele de socializare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.