Premierul Marcel Ciolacu a explicat ca decizia candidaturii sale la Preşedinţia României a fost luată alături de colegii săi de partid, în urma unei analize. El a spus că nu a ”ars” nicio etapă, că a intrat în politică în funcţia de consilier local, apoi a parcurs mai multe etape, până când a ajuns premier. Ciolacu a mai afirmat că nu îşi doreşte să fie ”cel mai iubit dintre pământeni”, aşa cum şi-ar dori actualul şef al statului, Klaus Iohannis, dar a subliniat că este ”cel mai frumos dintre urâţi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Cred că a fost o decizie colectivă, pe care am luat-o în interior, cu colegii mei. Normal că s-au făcut anumite studii, la început. Este după o experienţă pe care am avut-o în administraţia locală. Ştiţi foarte bine că am început ca şi consilier local în Buzău, consilier judeţean în judeţul Buzău, pe urmă am fost prefect, pe urmă am fost viceprimar, am condus câteva companii şi proprii şi de stat şi private. Am venit în Parlamentul României unde la fel am avut un parcurs fără să ard nicio etapă, de la simplu parlamentar, şef de Comisie a codului administraiv, secretar, chestor, preşedinte al Parlamentului ales de două ori, vice-prim-ministru în Guvernul Tudose şi acum prim-ministru. Cam ăsta e”, a declarat Marcel Ciolacu, joi seară, la România TV.

El a precizat că  nu îşi doreşte să fie cel mai iubit dintre pământeni.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Faptul că nu am ars nicio etapă, cumva m-a ferit de penibilul funcţiei publice şi am acumulat o experienţă, am văzut întreg tabloul. Dacă traversezi tot acest parcurs, atunci şi respecţi instituţiile statului. Fiecare instituţie are specificul ei, trebuie fiecare instituţie să o laşi să funcţioneze, nu să intri peste ea. Nu mi-am dorit şi nu sunt domnul Iohannis să imi doresc să fiu cel mai iubit dintre pământeni. Nu voi fi şi nici nu am aceste veleităţi.  Cel mai frumos dintre urâţi se pare că sunt. Nu trebuiesc făcute aceleaşi greşeli”, a mai spus Ciolacu.â

Premierul a subliniat că duminică îşi va lansa programul pentru ţară şi consideră că fiecare candidat la Preşedinţie ar trebui să aibă 5-6 lucruri importante pentru România.

”Noi trebuie să avem 5-6 lucruri importante  pentru România, pe care trebuie să le stabilim. Eu duminică o să îmi lansez programul pentru ţară. Fiecare dintre contracandidaţi va face acelaşi lucru. Trebuie să stabilim 5-6 proiecte majore pentru ţară, fiindcă asta va fi şi filtrul votului românilor. (...) Vor exista anumite dezbateri. Am venit cu reindustrializarea pentru că eu consider că viitorul preşedinte al României nu trebuie să mai facă greşeala făcută de ultimii doi preşedinţi, ca să mă limitez în timp şi spaţiu. Mai ales la ultimul preşedinte. Aduceţi-vă aminte, spuneţi-mi la ce a dus bun societăţii româneşt ura împotriva PSD, ieşirile preşedintelui României încontinuu împotriva PSD şi a mea personală. V-a adus vreun plus de dezvoltare, vreo creştere economică? Astfel de lucruri cred că am depăşit acele ape”, a mai declarat Ciolacu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.