Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat, luni, după şedinţa conducerii partidului, că miercuri se va lua decizia în coaliţie privind modificările Codului Fiscal. Despre propunerile PSD, Ciolacu a spus că vorbim de scoaterea anumitor excepţii, nu de introducerea de taxe noi. El a arătat că trebuie venit cu o impozitare progresivă a pensiilor speciale şi susţin şi deducerile pe salariu până în 4.500 de lei. Despre taxa de solidaritate, redenumită taxă pe sănătate şi educaţie, el a afirmat că nu s-a ajuns la un acord cu cei de la PNL.
”Nu creşte absolut nimic, este voba de scoaterea unor excepţii. Ce susţinem noi, deducerile pe salariu până în 4.500 de lei, suntem total de acord, iar colegii, şi ministrul şi colegii şi eu personal continuăm să avem părerea către trebuie venit cu o impozitare progresivă a pensiilor speciale”, a spus Ciolacu.
Liderul PSD a arătat că miercuri se vor lua deciziile pe modificările la Codul Fiscal.
Despre propunerile PSD, Ciolacu a arătat: ”Eu îmi menţin părarea că ar fi trebuit, anumite companii au avut venituri excepţionale pe perioada pandemiei, pe criza energetică, şi acele companii ar fi trebuit, în acel moment, să întoarcă, fiindcă s-a mărit foarte mult cifra de afaceri, cu aceste necazuri picate pe toată lumea. Mi-aş fi dorit în continuare să fi venit cu o taxă către educaţie şi sănătate. Nu am convenit-o până acum în coaliţie. Noi avem părarea noastră, cei de la PNL au părarea lor”, a spus Ciolacu, arătând că nu este permanentă ci pe o perioadă scurtă de timp”.
El a amintit că există deja o directivă europeană care obligă companiile să plătească impozitele acolo unde au profitul, să nu se mai scoată profitul din ţară, ”lucru care se întâmplă şi acum în România”.
Marcel Ciolacu a menţionat că a avut discuţii şi cu cei din premierii social-democraţi şi cu comisarii europeni şi au spus ”că se încearcă să se grăbească punerea în aplicare a acestei directive la nivelul Comisiei Europene”.
Liderul PSD a completat: ”V-am spus foarte clar că nu vom avea impozit progresiv anul acesta”.
Despre majorarea TVA, liderul PSD a arătat că pentru catering şi alimentaţie publică, era TVA de 5% şi s-a propus revenirea la 9%, cum este şi excepţia pentru alimentele de bază. ”Nu poţi o o abordare diferită, de la 5% la restaurant, la 9% în magazine, la zahăr”.
”Vorbim de scoaterea anumitor excepţii, nu de introducerea de taxe noi”, a ţinut să precizeze Ciolacu.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.