Premierul Marcel Ciolacu a anunţat în şedinţa de Guvern că Executivul alocă fonduri suplimentare pentru educaţie, de peste 780 de milioane de lei, fiind vorba despre o primă tranşă de bani, pentru realizarea sau reabilitarea de cămine şi cantine studenţeşti şi pentru a accelera digitalizarea în universităţi. În plus, orice copil dintr-o familie care are nevoie de sprijin va primi 500 de lei ca tichete sociale iar banii pot fi folosiţi pentru rechizite şi îmbrăcăminte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Am susţinut că trebuie să facem din construcţia de cămine studenţeşti o prioritate naţională. Începem să probăm asta în mod concret. Alocăm azi fonduri suplimentare pentru educaţie, de peste 780 de milioane de lei”, a anunţat premierul Ciolacu.

El a precizat că este o primă tranşă de bani pentru realizarea sau reabilitarea de cămine şi cantine studenţeşti şi pentru a accelera digitalizarea în universităţi.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Premierul a precizat că o altă investiţie importantă este susţinerea copiiilor din medii defavorizate să meargă la şcoală şi grădiniţă ca să combatem abandonul şcolar.

”Orice copil dintr-o familie care are nevoie de sprijin va primi 500 de lei ca tichete sociale. Banii pot fi folosiţi pentru rechizite şi îmbrăcăminte. Conform estimărilor, peste 400 de mii de copii dezavantajaţi vor primi acest sprijin”, a mai spus premierul Ciolacu în şedinţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.