Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că anii 2025 şi 2026 reprezintă cea mai mare provocare în ceea ce priveşte investiţiile pentru România, el precizând că vom termina anul, la investiţii, în jur de 110 sau 120 de miliarde şi va fi istoric pentru România şi foarte greu de bătut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Premierul Marcel Ciolacu a comentat informaţia că discuţiile cu Comisia Europeană vor fi pentru deficit de la un 8%.

”Noi plecăm de la o discuţie de 6,9%, cum ne-am asumat la rectificare, cu adevărat, cu o proiecţie pe şapte ani a reducerii deficitului. Chiar nu este o catastrofă. Nu se ajunge la 8%. S-a spus şi anul trecut şi acum doi ani că o să fie o nenorocire. Nu este o nenorocire, mai ales că 84% sunt bani duşi în investiţii”, a răspuns şeful Executivului.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Ciolacu a menţionat că ”2025 şi 2026 reprezintă cea mai mare provocare în ceea ce priveşte investiţiile pentru România.

”Încep şi pe exerciţiu financiar actual proiectele se ajungă la maturitate. Normal că au cofinanţare şi aici de 15%, dar cofinanţarea la infrastructura mare în PNRR am ajuns la aproape 60%, mai ales pe rutier. Sunt foarte multe granturi pe care nu ne permitem să le pierdem, deci următorii doi ani vor fi o provocare pentru România să mergem în acelaşi ritm, cel puţin ca şi anul acesta. Părerea mea este că vom termina anul, la investiţii, în jur de 110 sau 120 de miliarde. Va fi istoric pentru România şi foarte greu de bătut”, a mai comentat premierul Marcel Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.