Candidatul Alianţei PSD-PNL pentru funcţia de primar al Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a explicat că pentru Bucureşti este nevoie de o viziune pentru a reduce poluarea. În opinia sa, principalele surse de poluare sunt traficul şi construcţiile din oraş şi transportarea molozului în condiţii improprii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”În anul 2024, într-o capitală europeană, discutăm despre nişte necesităţi primare ale oamenilor: trafic, apă caldă, căldură. Astea sunt lucruri care ar trebui să fie existente. Dar problema cea mai mare pe care o are Bucureştiul, de fapt, este că, dacă ne uităm pe studii şi studii făcute serios, să ştiţi că speranţa de viaţă în Bucureşti este cu patru ani mai mică decât la nivel naţional. Cu alte cuvinte, noi toţi vom trăi cu 4 ani mai puţin, ceea ce este absolut îngrijorător. E binecunoscut faptul că nişte condiţii neprielnice de viaţă, adică un stres psihic înmagazinat zi de zi, duce la anumite boli, boli interne. Şi cam aşa e oraşul pentru că, dacă ne uităm la noi, avem nişte organe, avem o circulaţie, toate astea trebuie văzute cumva dinamic. De fapt, Bucureştiul e un organism care trebuie făcut cumva să funcţioneze”, a declarat Cîrstoiu, luni seară, la Antena 3.
 
Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Medicul Cîrstoiu a comparat Bucureştiul cu un organism, despre care a spus că este unul bolnav.
 
”Bucureştiul este un organism bolnav, problemele îl afectează şi în partea sa fizică. Dar este afectat şi la partea lui funcţională. Pornind de la simplul fapt al unei lipse totale de comunicare între administraţie şi oraş. Cetăţenii trebuie să meargă la Primărie ca şi cum ar merge nu să îşi ceară un drept, nu să şi-l ceară într-un mod violent uneori. Trebuie să îl găsească, fie că ai, fie că nu ai dreptate, trebuie să găseşti soluţia să explici omului. Oamenii mi-au spus că primarul general de 4 ani nu a mai avut audienţe, a spus că e preocupat de rezolvarea problemelor mari, structurale ale oraşului şi nu a problemelor punctuale ale fiecărui cetăţean. Eu cred că fiecare cetăţean are dreptul (...)”, a declarat Cîrstoiu.
 
Întrebat care sunt primele două măsuri pe care le-ar lua pentru a combate poluarea, Cîrstoiu a afirmat că este nevoie de o vziune.
 
”Trebuie o viziune. Poluarea provine din mai multe surse, în Capitală. Una e traficul, pentru că gândiţi-vă că avem maşini care staţionează minute în şir, zeci de minute pe segmente din drum. Transportul public din Bucureşti este eminamente poluant pentru că nu rezolvi problema cu 100 de autobuze electrice. Hai să mergem spre construcţii. Toate şantierele produc moloz. Unde depozitezi tu? Cum îl transporţi tu? Poluarea vine din pulberi, iar pulberile de aici vin, în principal”, a spus candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei.
 
Cârstoiu a precizat că în Capitală este nevoie de o semaforizare inteligentă şi că România va trebui să renunţe la gropile de gunoi din zona Bucureştiului, iar gunoiul să fie transformat în energie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.