Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, care a vizitat, miercuri, Dispeceratul Energetic Naţional, a anunţat că a identificat unele nevoi importante, între care accelerarea marilor proiecte de investiţii de infrastructură în transport şi distribuţie a energiei eşectrice, precum şi gestionarea mai atentă a capacităţilor adiţionale de la prosumatori.
”Astăzi am avut onoarea de a vizita Dispeceratul Energetic Naţional (DEN) şi camera de comandă. E unul dintre cele mai importante locuri de decizie din România, pentru că menţine sistemul energetic naţional în echilibru şi în siguranţă. Am întâlnit o echipă de super-profesionişti, pasionaţi de munca lor şi conştienţi de marea responsabilitate pe care o au”, a scris miercuri, pe pagina sa de Facebook, Sebastian Burduja.
Ministrul Energiei a menţionat că în anul 1977, România s-a aflat timp de 5 ore în pană de curent, iar un blackout ar însemna acum pierderi de miliarde de euro.
”Pe 10 mai 1977, timp de aproape 5 ore, România a fost în pană de curent la nivel naţional. A fost singurul eveniment de acest fel din 1947 până în prezent.Un blackout înseamnă pagube de miliarde de euro. Se spune că blackout-ul din 1977 ne-a costat de patru ori mai mult decât cutremurul din acelaşi an.
Ei bine, la DEN specialiştii cei mai buni ai ţării lucrează fără întrerupere pentru a ne ţine pe toţi în siguranţă. Pe parcursul a două ore, am avut imaginea completă a sistemului energetic românesc de azi”, a scris Burduja.
Sebastian Burduja a identificat şi cateva nevoi importante pe care le-a şi prezentat.
”Am identificat şi câteva nevoi importante: accelerarea marilor proiecte de investiţii în infrastructura de transport şi distribuţie a energiei electrice; stimularea capacităţilor de stocare; gestionarea atentă a capacităţilor adiţionale de la prosumatori. Mulţumesc Preşedintelui Transelectrica, Ştefăniţă Munteanu, domnului Mihail Cremenescu, director în cadrul DEN şi întregii echipe. Pentru prezentarea de astăzi şi mai cu seamă pentru ceea ce fac în fiecare zi pentru români”, a mai transmis Burduja.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.