Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, duminică seară, că preşedintele SUA, Joe Biden, după retragerea din cursa electorală, mai are de făcut o mişcare pentru a-i crea condiţii maxime vicepreşedintelui Kamala Harris în disputa cu Donald Trump şi anume să se retragă din funcţia de preşedinte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Traian Băsescu a fost întrebat, duminică seară, la Digi 24, dacă Joe Biden nu s-a retras prea târziu din cursa electorală. 
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
”În politică niciodată nu e prea târziu, ştiţi? Şi este bine că odată anunţată retragerea, a anunţat şi înlocuitorul, Kamala Harris, care este vicepreşedinte în funcţie, ceea îi creează un ascendent în disputa cu Trump”, a afirmat Băsescu. 
 
El a fost întrebat ce l-a determinat pe Biden să ia decizia de a nu mai candida. 
 
”Nimic altceva decât concluzia la care probabil a ajuns în primul rând în familie, că nu mai are şanse să-l bată pe Trump urmare a gafelor publice pe care le-a făcut”, a explicat Traian Băsescu.
 
Întrebat dacă gafele lui Joe Biden mai puteau fi reparate, fostul preşedinte a răspuns: ”Nu, dimpotrivă. Aduceţi-vă aminte că parcă a fost aşa un mesaj că va repara gafele după disputa pe care a avut-o cu Trump în direct, dar în loc să reducă impactul gafelor din disputa directă, le-a accentuat. Au venit alte şi alte întâmplări nefericite de genul Zelenski confundat cu Putin, impardonabile  erori, după ce toţi care îl susţinem am fi sperat că îndreaptă lucrurile de la punctul de plecare, adică dezbaterea cu Trump”. 
 
Băsescu a fost întrebat şi dacă vicepreşedintele Kamala Harris ar fi mai uşor de învins de către Donald Trump decât ar fi fost Joe Biden. 
 
”Nu, sigur de victorie ar fi fost cu Joe Biden. Numai că Biden mai are o mişcare şi acum e de văzut dacă o duce până la capăt, adică să-i creeze condiţii maxime Kamalei Harris în disputa cu Trump şi anume să se retragă şi din funcţia de preşedinte, iar Kamala Harris să fie în disputa cu Trump de pe poziţia de preşedinte al Statelor Unite”, a explicat Băsescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.