Miniştrii Transporturilor Sorin Grindeanu, Muncii - Marius Budăi, Proiectelor europene - Marcel Boloş, Justiţiei - Cătălin Predoiu şi Sănătăţii - Alexandru Rafila urcă în topul vizibilităţii în luna martie, în timp ce ministrul de Interne Lucian Bode coboară mai multe poziţii, relevă Barometrul vizibilităţii miniştrilor, o analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online. Miniştrii Economiei Florin Spătaru şi Turismului - Daniel Cadariu sunt singurii care au sub 1.000 de menţiuni în presa scrisă şi online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Prim-ministrul Nicolae Ciucă are 16.517 menţiuni în presa scrisă şi online în martie, rămânând pe primul loc în topul vizibilităţii membrilor Guvernului. Ciucă a înregistrat vârfuri de vizibilitate odată cu declaraţiile făcute ca urmare a.accidentului feroviar din Grecia, a prezenţei la Bucureşti a premierului Republicii Moldova Dorin Recean, a scandalului produs în urma măsurătorilor făcute de autoritîţile ucrainene pe Canalul Bâstroe, a proiectului din Congresul SUA referitor la admiterea României în Programul Visa Waiver, dar şi datorită mai multor declaraţii referitoare la viitorul coaliţiei şi la ce se va întâmpla după rotativa guvernamentală.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu urcă de pe locul 4 în februarie, pe locul al doilea, cu 3.530 de apariţii în presă, el datorându-şi vizibilitatea anunţului privind semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia lotului 3 al Inelului de Centură al Capitalei, privind accidentul produs în Gara Galaţi şi soldat cu moartea unei angajate CFR, dar şi referitoare la măsurătorile ucrainene de pe Canalul Bâstroe, ancheta DNA privind activităţi de la Aeroportul Otopeni, eliminarea pensiilor speciale şi stadiul lucrărilor pe autostrada A7.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Şi ministrul Proiectelor europene Marcel Boloş urcă de pe locul 5 pe locul 3, car urmare a vizibilităţii date de declaraţii privind pensiile speciale, spitalele regionale, dar şi de mai multe anunţuri făcute în şedinţa de Guvern din 22 martie, printre care şi cea potrivit căreia 700 de milioane de euro putem pierde dacă nu implementăm reformele la care ne-am angajat prin PNRR, iar România are al doilea cel mai complex PNRR, după Spania, cu peste 500 de jaloane şi ţinte. O zi mai târziu, Boloş a făcut mai multe remarci pe tema unei reforme dure a pensiilor speciale, înregistrând un nou vârf de vizibilitate.

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu coboară o poziţie faţă de luna februarie, când s-a situat pe locul al treilea în topul vizibilităţii membrilor Guvernului.

Cu 3.902 apariţii, ministrul Muncii Marius Budăi urcă de pe locul 10 pe locul 5, el având cele mai multe menţiuni în presa scrisă şi online odată cu prezenţa în Camera Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple împotriva sa, dar şi în contextul declaraţiilor referitoare la amendarea legii pensiilor speciale şi la eventuala creştere a vârstei de pensionare la 65 de ani.

Ministrul Educaţiei Ligia Deca  se menţine pe locul 6 în top, însă are mai multe menţiuni  în presa scrisă şi online, 3.644, faţă de 2.056 în februarie. 

Ministrul Agriculturii Petre Daea îşi menţine şi el poziţia în top, dar cu un număr mai mare de menţiuni decât în luna precedentă.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila urcă de pe locul 12 pe locul 8, ca urmare a vârfurilor de vizibilitate date de anunţuri referitoare la finalizarea evaluării pentru dezvoltarea structurilor care se ocupă de controlul infecţiilor în spitale, dar şi la creşterea numărului unităţilor sanitare beneficiare de finanţare, construirea Centrului de Arşi de la Târgu Mureş, investiţie realizată cu fonduri de la Banca Mondială, achiziţiile de vaccinuri anti-COVID, proiectarea Spitalului regional Iaşi şi semnarea contractelor pentru cele 27 de obiective de asistenţă medicală spitalicească incluse în Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. 

Cu un număr de apariţii în presa scrisă şi online cuprins în intervalul 2.722 - 2.096 sunt, în ordine descrescătoareministrul Familiei Gabriela Firea, ministrul Mediului Barna Tanczos, ministrul de Interne Lucian Bode, care coboară de pe locul al doilea pe locul 11ministrul Energiei Virgil Popescu, care urcă de pe locul 13 pe 12ministrul Finanţelor Adrian Câciu, care urcă şi el o poziţie, şi ministrul Digitalizării Sebastian Burduja. 

Cu 1.915 menţiuni în presă, ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu urcă de pe locul 17 în februarie pe locul 15. 
Pe următoarele poziţii, având între 1.490 şi 1.020 de apariţii în presa scrisă şi online, sunt, în ordine, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, ministrul Culturii Lucian Romaşcanu, vicepremierul Kelemen Hunor, ministrul Sportului Eduard Novak şi ministrul Apărării, Angel Tîlvăr. Romaşcanu, Tîlvăr şi Novak părăsesc astfel categoria miniştrilor cu sub 1.000 de menţiuni.
 
În luna martiedoar ministrul Economiei Florin Spătaru şi ministrul Turismului Daniel Cadariu se mai află în categoria miniştrilor cu sub 1.000 de menţiuni.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.