Liderul USR Dan Barna spune că tema unei moţiuni de cenzură este una "de dat ochii peste cap la televizor" de către vechea clasă politică şi consideră că priorităţile ţării sunt altele. El afirmă că o bătălie politică în acest moment ar arăta un vârf de iresponsabilitate politică.
Dan Barna a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă desfăşurată online, dacă USR va susţine o moţiune de cenzură.
"Ideea de a susţine o moţiune de cenzură în perioada următoare o dezavuez foarte clar şi, deşi ar trebui să fac tradiţionalul balet politic, mai vedem, ne mai gândim, mai cercetăm (...) Ceea ce s-a întâmplat în Parlament cu legea trimisă mult prea târziu de PNL este un lucru ruşinos pentru ceea ce înseamnă capacitatea noastră ca stat, acum în weekend apelăm la cumsecădenia cetăţenilor, de fapt cea care ne-a salvat până acum şi la responsabilitatea lor şi în acest context ideea unei moţiuni de cenzură, gândiţi-vă cât de ridicol ar fi, e situaţia în care antreprenorii şi mediul economic se preocupă cum să salveze angajaţii şi cetăţenii se preocupă cum să-şi protejeze bunicii şi vârstnicii şi noi am face consultări la Cotroceni pentru Guvern”, a spus liderul USR.
El a completat că partidul pe care îl conduce nu va intra într-o bătălie politică.
"Adică o bătălie politică acum ar arăta un vârf de iresponsabilitate, joc în care USR nu va intra. Pe termen scurt în momentul de faţă tema unei moţiuni de cenzură e o temă de dat ochii peste cap la televizor de către vechea clasă politică, din punctul nostru de vedere priorităţile sunt altele”, a mai afirmat Barna.
Liderul USR a fost întrebat şi care este relaţia partidului cu PNL.
"USR s-a poziţionat de la bun început în actualul context politic după preluarea puterii de către PNL şi Guvernul Orban într-o poziţie de a asigura sau a furniza opoziţie responsabilă. Nu facem nici opoziţia populistă pe care o practică PSD care priveşte bugetul României ca pe un sac fără fund în care sunt aruncate resurse în toate direcţiile fără nicio responsabilitate pentru anii următori şi pentru deficit, dar nici nu am, aşa cum s-a presupus, cum s-a crezut, nici nu am fost un vagon agăţat la trenuleţul PNL în care să votăm cu ochii închişi orice iniţiativă a avut Guvernul sau PNL în Parlament. Acolo unde au fost lucruri bune şi necesare le-am susţinut şi vom continua să o facem, acolo unde sunt politicianisme şi practici ale vechii clase politice evident le-am contestat, ne-am opus, inclusiv la această lege privind starea de alertă, să nu uităm că a venit în Parlament cu diverse gogoriţe, cum era acea cu angajarea oamenilor fără niciun fel de concurs, recrarea mecanismelor prin care sunt înlocuiţi PSD-iştii cu PNL-iştii, competenţa neregăsindu-se nic iacum în niciun fel”, a explicat Dan Barna.
El a mai fost întrebat în ce condiţii va intra într-o alianţă cu PSD.
"Condiţiile în care USR ar intra la guvernare cu PSD sunt următoarele: niciuna, în niciun context, nu este una dintre opţiunile politice pe care nici USR, nici alianţa USR-Plus să le aibă în momentul de faţă în vedere. Vreau să fie clar acest mesaj că am văzut că s-a rostogolit de mai multe ori”, a explicat Barna.
Liderul USR a mai fost întrebat şi despre fuziunea cu Plus.
"Legat de negocierile cu Plus pentru fuziune există decizia celor două partide pentru realizarea fuziunii, discutăm calendarul, avem mai multe date posibile, înainte de alegeri, între locale şi parlamentare sau după alegeri”, a mai precizat Dan Barna.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.