Preşedinta Senatului Anca Dragu a afirmat că nu crede că România va trece la acest paşaport de vaccinare împotriva COVID-19 şi că personal nu susţine un astfel de demers. „Pe de altă parte, cred că fiecare dintre noi este responsabil şi ca atare această responsabilitate înseamnă inclusiv să ne vaccinăm şi să luăm toate măsurile privind distanţarea, purtarea măştii”, a adăugat Dragu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Nu cred că vom trece la acest paşaport COVID-19. Personal nu susţin un asemenea demers. Pe de altă parte, cred că fiecare dintre noi este responsabil şi ca atare această responsabilitate înseamnă inclusiv să ne vaccinăm şi să luăm toate măsurile privind distanţarea, purtarea măştii, ş.a.m.d. Pe măsură ce vom avea un număr cât mai mare de persoane vaccinate, cred că vom putea considera pandemia spre final. De fapt aceasta este miza în toată această discuţie economică – în ce măsură vom scăpa rapid de pandemie. Îână după jumătatea anului să zicem că avem deja un număr însemnat de populaţie vaccinată şi în România şi în alte ţări europene, astfel încât activitatea economică să îşi reia cursul normal”, a declarat Anca Dragu, întrebată duminică seara la Antena 3 dacă va trece România la acel paşaport de vaccinare împotriva COVID-19, aşa cum doresc unele state europene.

Grecia şi Ciprul au încheiat, fiecare separat, câte un acord turistic cu Israelul care le permite cetăţenilor lor vaccinaţi să călătorească fără restricţii cu ajutorul unui ”paşaport verde”.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Premierul Florin Cîţu afirmă că discuţia despre un paşaport de vaccinare este prematură, campania de vaccinare la nivel european fiind la început.

„În momentul în care ai doar un început al campaniei de vaccinare nu poţi să vorbeşti despre un paşaport pentru vaccinare”, afirmă şeful Executivului, precizând că Guvernul nu are mandat să discute cu alte guverne în acest sens.

De asemenea, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a spus că eventualele facilităţi pe care le-ar putea oferi aşa-numitul paşaport de vaccinare reprezintă un beneficiu secundar.

„Cred că vaccinurile ajută (...) Dacă asta se va concretiza într-un paşaport de vaccinare sau într-o altă formă care să sublinieze ceea ce am spus, că vaccinurile ajută, asta e o întrebare la care răspunsul va fi unul european”, a susţinut ministrul Sănătăţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.