Deputatul PSD Ana Cătăuţă a declarat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit TV, despre legea offshore, o altă restanţă a coaliţiei de guvernare, că sunt unele probleme privind modul în care se împarte profitul precum şi cum ne asigurăm că gazele extrase din Marea Neagră rămân în ţară şi nu pleacă spre export.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”PNL are dreptul să susţină pe cine doreşte la Ministerul Energiei pentru că este un minister care a revenit PNL-ului, în urma negocierilor, însă asta nu înseamnă că, atunci când sunt momente complicate, când nu suntem de acord, nu cu domnul Popescu personal, că nu are nimeni nimic cu dânsul, însă cu politicile pe care dânsul le promovează, sau în multe cazuri nu le promovează, atunci şi colegii mei şi eu ne-am exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care Ministerul Energiei este condus”, a spus deputatul PSD.

Despre legea offshore, Ana Cătăuţă a precizat că în acest moment există legislaţie în acest sens, însă ”sunt unele probleme privind modul în care se împarte profitul”.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”Într-adevăr, proporţia de 90 la sută stat şi 10 la sută companii este greu de suportat din punct de vedere economic de către investitori”, a spus Ana Cătăuţă, precizând că o a doua problemă este cea legată de întrebarea pe care mulţi români o au şi anume cum ne asigurăm că gazele extrase din Marea Neagră rămân în ţară şi nu pleacă spre export.

Potrivit deputatului PSD, faptul că ”în acest moment, Romgazul este unul dintre investitori şi cei care vor explora zăcămintele din Marea Neagră este un lucru foarte bun, pentru că având o companie de stat care se ocupă de jumătate din acest proiect, cumva te poţi asigura că vei folosi cât ai nevoie pentru consumul intern”.

”Cred că a fost multă tensiune în jurul acestui subiect. (..) Aici au fost blocajele, unul legat de cuantum şi unul legat de cum te asiguri că foloseşti mai întâi gazul pentru piaţa internă şi apoi duci către export şi nu duci totul din start către export.

Despre procentul care se vehiculează în prezent, de 60 la sută pentru stat şi 40 la sută pentru investitori, Cătăuţă a confirmat că ”undeva în jurul acelor cifre” se discută,

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.