Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a spus joi în şedinţa PNL că proiectul de Ordonanţă de urgenţă privind neimpozitarea pensiilor sub 3000 de lei, anunţat de premierul Ciolacu, are vicii de neconstituţionalitate şi trebuie adoptat proiectul PNL din Parlament, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, fiind solicitat să ridice acest subiect în şedinţa coaliţiei, au precizat surse liberale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Alina Gorghiu i-a cerut preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă, ca la coaliţia de azi să atragă atentia că proiectul de OUG privind neimpozitarea pensiilor sub 3000 de lei are vicii de neconstituţionalitate.

Ea a explicat că este vorba de articolul 115 din Constituţie şi că nu sunt argumente pentru a trece de urgenţă asa ceva şi trebuie votat proiectul liberal din Parlament, nu pentru ca este liberal, ci pentru ca este calea corectă de reglementare.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Ministrul Justiţiei a mai arătat că situaţia avută în vedere de guvern nu poate fi calificată ca fiind una extraordinară, aşa cum ne cere Constituţia şi nu se poate susţine nici existenţa unei urgenţe în adoptarea reglementării.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan a declarat că ridicarea pragului pentru impozitarea pensiilor, anunţată de premierul Ciolacu, este proiect PNL în Parlament din 2022 şi ar putea trece în câteva ore de plenul Camerei Deputaţilor.

”Probabil că este o chestiune de competiţie politică”, a spus ea despre intenţia premierului de a adopta măsura prin Ordonanţă de Urgenţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.