Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat luni, despre legile educaţiei că au stat în dezbatere publică luni de zile şi nimeni nu a avut din partea PSD până la acest moment, ceva de obiectat. Trebuie să respectăm proiectele mari, nu să încercăm să câştigăm mici puncte, a mai arătat liberala, precizând că pachetul de legi pe educaţie România Educată nu este doar o reformă a preşedintelui României, a PNL sau a Guvernului, ci e o reformă a coaliţiei şi în definitiv o reformă a sistemului de educaţie din România care are un impact extrem de relevant asupra tuturor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Într-o coaliţie, reuşeşti să îţi impui o parte din punctele de vedere, ceilalţi reuşesc să îşi impună altele. Da, contractele part-time au fost doleanţa celor de la PSD, nu au ascuns-o nici dânşii, aceasta a fost discuţia în coaliţie şi nu întotdeauna iese totul cum vrea PNL sau cum vrea PSD. Orice fel de negociere presupune ca la final să găseşti o cale de mijloc pe care să o accepţi, pentru că doar aşa reuneşti o majoritate de voturi la nivel de parlament şi aşa s-a şi întâmplat însă e bine ca cele discutate în coaliţie să se şi respecte, pentru că sunt multe lucruri discutate în coaliţie care ulterior capătă altă dimensiune”, a spus Alina Gorghiu la Senat.

Preşedintele interimar al Senatului a dat exemplul legilor educaţiei.

”Sunt uşor mâhnită de exemplu de întâmplarea cu legile educaţiei, care au stat, slavă cerului, în dezbatere publică, luni de zile, s-au formulat zeci de mii de amendamente, s-au făcut dezbateri în fiecare judeţ şi nimeni nu a avut din partea PSD, până la acest moment, ceva de obiectat. Eu mă bucur că dânşii doresc să îmbunătăţească legea dar eu vă spun aşa, dacă un secretar de stat al unui ministru PSD s-ar opune sau ar critica public proiectul ministrului PSD sau proiectul guvernului condus de Marcel Ciolacu premier, cred că nu le-ar pica bine colegilor din PSD”, a spus Gorghiu, referitor la cazul secretarului de stat Florin Lixandru.

Gorghiu a menţionat că ”trebuie să respectăm proiectele mari şi să încercăm să le sprijinim, nu să încercăm să câştigăm mici puncte”. ”Şi noi am avut anumite observaţii pe legile educaţiei, i le-am spus doamnei Deca în Biroul Permanent, dânsa s-a angajat să facă toate discuţiile cu partidele din coaliţie, aţi văzut că a făcut dezbateri şi a ajuns la o formă cred eu bună a acestor legi, dar mi-aş dori ca pe proiecte mari ales coaliţiei să fim mai solidari, să fim mai uniţi, să ne respectăm mai mult între noi, pentru că e vorba de credibilitatea unui proiect important pentru România”, a spus ea.

Potrivit senatoarei, ”pachetul de legi pe educaţie România Educată nu este doar o reformă a preşedintelui României, nu e doar o reformă a PNL, nu e doar o reformă a Guvernului, e o reformă a coaliţiei şi în definitiv o reformă a sistemului de educaţie din România care are un impact extrem de relevant asupra noastră, a tuturor”.

Despre decalarea calendarului de adoptare, Alina Gorghiu a spus: ”Întotdeauna când nu găseşti consens pe toate punctele, încerci să amâni până la obţinerea consensului, pe mine nu mă deranjează calendarul amânat, că avem o săptămână sau două în plus, important este ca la finalul zilei să fim cu toţii aliniaţi pe nişte mesaje, şi eu cred că PSD alături de PNL şi UDMR, vor găsi formula să impună această reformă a educaţiei şi să o implementăm împreună aşa cum trebuie, într-un interval de timp rezonabil. Cu cât mai mult lungim aceste contradicţii în spaţiul public, cu atât mai rău facem”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.