Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat miercuri, după reţinerea sociologului Alfred Bulai, că infracţiunile sexuale sunt absolut odioase şi astăzi societatea a primit un mesaj bun, sănătos legat de infracţiunile sexuale, precizând că este doar un început de drum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Infracţiunile sexuale sunt absolut odioase. Astăzi societatea a primit un mesaj bun, sănătos legat de infracţiunile sexuale! Şi sunt sigură ca e doar un început de drum!”, a scris ministrul Justiţiei pe Facebook.

Alina Gorghiu menţionează că fiecare faptă naşte multă durere, traume de ani de zile, răni sufleteşti.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

”Majoritatea agresorilor lasă în urma lor victimă după victimă. Dacă instituţiile statului nu intervin, ei nu se opresc. Un sondaj comandat de Ministerul Justiţiei arată că aproape jumătate dintre români plasează violenţa sexuală la nivelul 10 de gravitate în societatea românească pe o scară de la 1 la 10. Cel mai înalt cu putinţă! 94% consideră că este potrivită emiterea unui ordin de protecţie în cazul agresiunii sexuale. 95% sunt de acord cu extinderea numărului de situaţii în care justiţia poate emite ordine de protecţie pentru a împiedica agresorii să se apropie de victime”, a subliniat Gorghiu.

Ministrul arată că ”victimele trebuie sprijinite pentru a sesiza orice abuz şi să fie în siguranţă după ce depun plângerea, să aibă sprijin financiar prin voucherele pe care Ministerul Justiţiei le eliberează în cuantum de maxim 18.500 de lei pentru nevoile urgente, din banii luaţi de la infractori”. ”Aşa arată o societate responsabilă şi serioasă”, a completat ea.

”Iarăşi foarte important: prevenirea! Să ştii care sunt faptele cărora le poţi fi victimă, ce poţi face, ce drepturi legale ai, cui să te adresezi. În şcoli universităţi, la locul de muncă: la prima sesizare, trebuie reacţie! Prea multe femei au trecut prin frică la un moment dat în viaţa lor! De aceea, am pregătit, la Ministerul Justiţiei, Ghidul privind sesizarea faptelor de violenţă şi de hărţuire sexuală. Va fi un sprijin pentru oricine este într-o situaţie dificilă! Instituţiile statului român trebuie să ia foarte în serios semnalele primite! Iar dacă victimele simt că nu au cu cine să vorbească, să ştie că la ministrul justiţiei uşa le este deschisă! Sunt în scaunul de ministru pentru a asculta şi a ajuta!”, a mai spus Alina Gorghiu.

 

Sociologul Alfred Bulai a fost reţinut, miercuri după-amiază, în dosarul deschis în urma unei anchete jurnalistice în care foste şi actuale studente ale Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) l-au acuzat de hărţuire sexuală. Reprezentanţi ai Parchetului au confirmat măsura reţinerii după ce, în cursul dimineţii, la locuinţa fostului profesor au avut loc percheziţii.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.