Liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis, explică decizia PSD de a nu contribui la accelerarea votului privind o moţiune de cenzură prin faptul că PSD a dorit ca PNL şi USR „să nu se împace”. Simonis a arătat că, dacă moţiunea de cenzură ar fi fost votată înainte de congresul PNL, oameni precum Ludovic Orban sau Dan Barna, care acum nu mai sunt pe funcţii, ar fi rămas în demnităţile sau funcţiile politice deţinute până nu demult.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Haideţi să vă spun sincer: obiectivul nostru nu a fost să fie Cîţu sau nu preşedinte la PNL, obiectivul nostru categoric a fost acela ca USR şi PNL să nu se împace şi să nu ducă România spre dezastru sau să continue spre  dezastrul în care au adus România. Dacă pentru asta a fost nevoie să întârziem moţiunea de cenzură - deşi practic faptul că s-a întârziat a fost cauzat de faptul că cei de la USR şi AUR au depus o moţiune fără să se consulte cu noi, fără să avem de adăugat la text, să modificăm textul şi acea moţiune ştiţi că a fost atacată la CCR şi a de aceea a fost nevoie să aşteptăm rezultatul înainte de a dezbate moţiunea de cenzură - însă dacă acest lucru, faptul că Florin Cîţu a câştigat preşedinţia PNL îi încurcă pe cei de la USR şi PNL să se împace, daţi-mi voie să spun că a fost strategia corectă, pentru că obiectivul nostru, al tuturor, şi al României, e să scape şi de Cîţu, dar şi de Barna, şi de Năsui, şi de Mihăilă, şi de Ion Stelian ca şi de Turcan, de altfel. Prin urmare, dacă a fost nevoie să treacă aceste trei săptămâni în care s-a schimbat întreaga scenă politică –în momentul depunerii moţiunii USR-AUR amintiţi-vă că Ludovic Orban era preşedintele Camerei (Deputaţilor – n.r.) şi şeful PNL,  Florin Cîţu era prim ministru, Dan Barna era vicepremier şi preşedintele USR - practic dacă acea moţiune trecea a doua zi, oamenii ăştia rămâneau pe funcţii. Astăzi, Ludovic Orban mai are o zi-două la conducerea Camerei, nu mai e preşedintele PNL, Florin Cîţu este premier demis şi preşedintele unui partid în disoluţie şi Dan Barna nu mai e nici vicepremier, nici preşedintele USR. Deci ce încerc eu să vă spun este că noi ne-am dorit din tot dinadinsul ca aceste partide care au făcut mult rău României şi românilor în această perioadă, să nu se împace”, a afirmat Alfred Simonis duminică seară, la Digi 24.
Parlamentarul PSD a mai afirmat, în aceeaşi emisiune, că PSD îşi asumă guvernarea, dar după alegeri anticipate.
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.