Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri că Ordonanţa adoptată de Guvern prevede extinderea decontării la toate tipurile de servicii de radioterapie pentru pacienţii oncologici, indiferent de localizarea tumorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a declarat după şedinţa de Guvern despre Ordonanţa care vizează pacienţi cu cancer, că în primul rând este vorba de extinderea decontării la toate tipurile de servicii de radioterapie pentru pacienţii oncologici, indiferent de localizarea tumorii.

În al doilea rând, este vorba de o actualizare a tarifelor care nu au mai suferit modificări din 2015 şi sunt proceduri complexe care aveau nevoie urgentă de această actualizare, a spus el. 

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

”Este vorba de implementarea planului naţional de paliaţie, care se adresează nu numai pacienţilor oncologici ci şi cei non-oncologici, prin includerea la decontare a tuturor categoriilor de servicii, nu numai cele de paliaţie acordate în unităţi mediacel specializate ci şi cele din ambulatoriu sau la domiciliu, de asemenea tipul de unităţi sanitare care pot organiza astfel de servicii va fi extins”, a arătat Rafila.

Ministrul a subliniat că un lucru care vine în întâmpinarea pacienţilor se referă la un mecanism accelerat de acces la medicamente inovative, pentru produsele care sunt unice în cazul anumitor cazuri de boli sau produsele care vor produce economii la fondul naţional de sănătate pentru că practic înlocuiesc medicamente care sunt costisitoare.

”Se constituie reţelele naţionale şi racordarea reţelelor naţionale de diagnostic şi tratament pentru pacienţii oncologici. Se prorogă şi prevederile unei legi mai vechi care prevedea că pacienţii oncologici, atunci când se adresează serviciilor ambulatorii private, vor plăti o sumă de bani. S-a prorogat până în anul 2027 acest lucru pentur ca pacienţii care apelează la servicii private să nu facă acest lucru”, a mai declarat Rafila. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.