Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila va dechide lista PSD la deputaţi în judeţul Iaşi, în timp ce Dan Caşcaval, rectorul Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi, este pe primul loc la Senat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Listele PSD Iaşi pentru alegerile parlamentare au fost votate miercuri în şedinţa Consiliului Politic Judeţean (CPJ). Social-democraţii au stabilit poziţiile pe care se vor regăsi candidaţii PSD Iaşi pentru alegerile parlamentare organizate în data de 1 decembrie 2024.
Astfel, la Senat pe prima poziţie se află profesorul Dan Caşcaval, rector al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” Iaşi, vicepreşedinte în Biroul Permanent al Consiliului Naţional al Rectorilor. Locul doi la Senat a revenit lui Costel Iosub, primar ales la al şaselea mandat în comuna Tătăruşi.
Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
La Camera Deputaţilor, lista va fi deschisă de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Potrivit PSD Iaşi, în perioada în care medicul Rafila a preluat portofoliul sănătăţii în guvernarea condusă de premierul Marcel Ciolacu s-au înregistrat cele mai mari progrese pentru construcţia Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi (SRU). 
Pe locul doi la Camera Deputaţilor se situează Bogdan Cojocaru, lider al PSD Iaşi, urmat de actualul senator Maricel Popa şi de liderul consilierilor judeţeni PSD, Cristian Stanciu.
„Venim în faţa ieşenilor cu propuneri serioase atât pentru Senat, cât şi pentru Camera Deputaţilor. Toţi colegii care se regăsesc pe aceste poziţii sunt oameni competenţi, cu o expertiză profesională deosebită în domeniile în care activează şi vor reprezenta Iaşul cu demnitate în Parlamentul României. Alegerile făcute ne determină să afirmăm că aceasta este calea sigură pentru Iaşi. Guvernul condus de premierul social-democrat Marcel Ciolacu derulează cele mai mari investiţii pe zona de infrastructură rutieră şi medicală din istoria Iaşului: autostrada Moldovei (A7), autostrada Unirii (A8) şi Spitalul Regional de Urgenţă (SRU). Şi pe zona educaţională vom veni cu propuneri, idei şi proiecte majore care să contribuie la creşterea calităţii actului educaţional şi modernizarea unităţilor de învăţământ. Am mare încredere că ieşenii vor aprecia competenţa şi profesionalismul în dauna cumetriilor şi intereselor de grup propuse de alţi competitori politici”, a declarat Bogdan Cojocaru, preşedintele PSD Iaşi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.