Nu mai puţin de 23 de propuneri legislative au trecut de Senat prin adoptare tacită din cauză că nu au fost dezbătute şi votate până pe 27 noiembrie, termenul maxim prevăzut înainte ca iniţiativele să fie trimise Camerei Deputaţilor.
În plenul Senatului de luni, preşedintele de şedinţă a anunţat împlinirea, pe 27 noiembrie, a termenului de adoptare tacită pentru 23 de propuneri legislative.
Una dintre aceste iniţiative prevede conferirea pentru poliţia locală a mai multor atribuţii aparţinând în prezent exclusiv poliţiei rutiere. Astfel, potrivit proiectului iniţiat de PNL, poliţiştii locali vor putea da amenzi, vor putea dirija circulaţia, vor putea solicita documentele şoferilor şi le va fi permis să soluţioneze problemele apărute în trafic.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
O altă iniţiativă legislativă adoptată tacit vizează ”susţinerea reîntregirii familiei de români cu ocazia Centenarului Marii Uniri”. Propusă de PNL, legea prevede că cetăţenii români aflaţi pe teritoriul României să beneficieze, în perioada 26 noiembrie - 9 decembrie 2018, de o călătorie dus - întors cu trenul, în mod gratuit. De aceeaşi facilitate ar urma să aibă parte şi românii aflaţi în afara ţării, cărora TAROM ar trebui să le pună la dispoziţie, gratuit, câte un bilet de avion dus - întors.
Tot cu împlinirea a o sută de ani de la Marea Unire are legătură o altă propunere legislativă adoptată tacit de Senat: ”aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Iaşi - Târgu Mureş <<AUTOSTRADA UNIRII>>". Înregistrată în luna mai la Parlament, iniţiativa prevede că, în termen de patru ani de la adoptare, să se construiască o autostradă care să lege Iaşii de Târgu Mureş. Potrivit iniţiatorilor, deputaţii PMP Petru Movilă şi Marius Paşcan, fondurile necesare realizării autostrăzii ar urma să vină de la Ministerul Transporturilor şi de la Uniunea Europeană.
O altă iniţiativă adoptată tacit de senatori aparţine deputatului PNL Daniel Gheorghe şi vizează instituirea zilei de 26 octombrie drept ”Ziua Mişcării de Rezistenţă Armată Anticomunistă din 1944 - 1962, Ziua Partizanilor Anticomunişti”.
Pe 30 octombrie, în cadrul dezbaterii legii în comisia juridică a Senatului, social-democratul Şerban Nicolae a afirmat că partizanii anticomunişti din munţi au slăbit capacitatea de apărare a României, iar acţiunea lor a fost îndreptată împotriva intereselor ţării. El a mai spus că încercarea de schimbare a stăpânului sovietic cu stăpânul american nu era cu nimic mai bună şi a susţinut că Stalin şi Churchill au fost în egală măsură doi criminali.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.