Reprezentaţii Consulatului General al României la Manchester şi ai Ambasadei României la Londra menţin dialogul cu familia de români, cu avocaţii acestora, cu serviciile sociale britanice şi monitorizează evoluţiile cazului, inclusiv din perspectiva deciziilor instanţei, anunţă joi MAE, referior la cazul familiei de români din Leeds căreia iniţial autorităţile i-au luat copiii după ce unul dintre ei, un bebeluş de 7 luni, a ajuns cu lovituri la cap. Demersul autorităţilor britanice a generat proteste ale locuitorilor din zonă, care au degenerat în violenţe de stradă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În continuarea informaţiilor referitoare la incidentele produse în Leeds, Regatul Unit, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că reprezentaţii Consulatului General al României la Manchester şi ai Ambasadei României la Londra continuă să acorde atenţie prioritară cazului în care sunt implicaţi şi cetăţeni români minori. Astfel, menţin dialogul cu familia cetăţenilor români, cu avocaţii acestora, cu serviciile sociale britanice care gestionează acest caz şi monitorizează evoluţiile cazului, inclusiv din perspectiva deciziilor instanţei de judecată”, anunţă MAE joi.

Totodată, oficiul consular este pregătit să continue acordarea asistenţei consulare, conform competenţelor, cu respectarea legislaţiei britanice în vigoare.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

”MAE apreciază în mod deosebit colaborarea cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, pentru implementarea deciziilor  care asigură respectarea interesului superior al copilului şi a prevederilor legislaţiei britanice în vigoare”, precizează instituţia.

MAE reiterează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Manchester: 0044 161 236 0478, 0044 161 236 9687, 0044 161 237 1546, 0044 161 237 5513, 0044 161 236 8995, 0044 161 923 4947, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al consulatului: 0044 (0) 75 35 604 342.

Cei patru copii români preluaţi de autorităţile britanice, după ce unul dintre ei a ajuns la spital cu o lovitură la cap, se întorc temporar în familie, la un unchi, a anunţat, marţi seară, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie. Decizia a fost luată de instanţa din Marea Britanie, pe durata audierilor, fiind în interesul copiilor.

Poliţia din Leeds a efectuat până acum cinci arestări şi a acuzat un alt bărbat, Iustin Dobre, de 37 de ani, de incendiere şi tulburări violente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.