Vicepremierul rus Dimitri Rogozin a oferit într-o declaraţie acordată agenţiei TASS detalii privind interdicţia impusă de autorităţile române avionului în care se afla şi care ar fi urmat să-l ducă la Chişinău, afirmând că în timpul zborului, dispeceratul de la Bucureşti a luat legătura cu "dispeceratul avionului" pentru a confirma că delegaţia rusă se află la bord, după aceea fiind anunţată şi interdicţia de survol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"În timpul zborului dispeceratul român de la Bucureşti a luat legătura cu dispeceratul avionului, pentru a preciza lista pasagerilor şi pentru a se convinge că la bordul avionului se află delegaţia rusă şi liderul ei. După aceasta am fost anunţaţi că ne este interzis să intrăm în spaţiul aerian al României", a relatat Rogozin, conform deschide.md.

El a precizat că piloţii au luat legătura cu Budapesta şi că a solicitat ca el, împreună cu delegaţia, să coboare în capitala Ungariei, iar avionul să plece în Republica Moldova.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

"Totodată, piloţii au vrut să se înţeleagă să alimenteze avionul în Budapesta, însă Ungaria a refuzat să ne lase să aterizăm la Budapesta”, a declarat Rogozin.

Deschide.md reaminteşte că România nu a dat drept de survol pentru avionul care ar fi trebuit să îl ducă pe Rogozin de la Tiraspol la Moscova, iar acesta s-a văzut obligat să treacă Nistrul şi să vină la Chişinău cu o limuzină, unde poliţia moldovenească i-a confiscat mai multe cutii cu listele de semnături ale transnistrenilor care cereau unirea cu Rusia.

La scurt timp vicepremierul rus a avertizat Bucureştiul că „data viitoare va zbura deasupra României şi a Ucrainei într-un bombardier Tupolev – 160”. 

În replică, preşedintele Traian Băsescu a declarat atunci că „trebuie să aflăm câtă vodcă a consumat Rogozin înainte să facă aceste declaraţii”.

Discuţii legate de tranzitarea teritoriului României de o aeronavă avându-l la bord pe Rogoziin au mai fost şi în decembrie 2016. Rogozin a anunţat atunci pe Twitter că aeronava sa a tranzitat spaţiul aerian al României, ceea ce încălca sancţiunile impuse oficialului rus de către Uniunea Europeană, după ce Moscova a anexat Crimeea. Reprezentanţii Romatsa au declarat atunci pentru News.ro că o aeronavă aparţinând liniei aeriene ruse Aeroflot a fost dirijată pe teritoriul României de la est la vest, dar nu are informaţii referitoare la prezenţa vicepremierului rus Dmitri Rogozin în avion

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.