Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, într-un interviu pentru Digi 24, că dacă ar fi vorbit despre România în discursul despre Starea Uniunii susţinut miercuri, mesajul nu ar fi fost unul pozitiv în totalitate, el arătând că crede în continuare că România şi Bulgaria trebuie să intre în spaţiul Schengen cât mai curând, dar în acelaşi timp trebuie văzute rezultate în ceea ce priveşte respectarea statului de drept. "Am impresia că există o uriaşă şi controversată dispută în România între preşedinte şi guvern şi o parte a Parlamentului. Am sentimentul că e totul în regulă în România? Nu", a afirmat oficialul european.
Întrebat cum i se pare situaţia din România, în condiţiile în care nu a vorbit despre ţara noastră în discursul despre Starea Uniunii, spre deosebire de anul trecut, când a menţionat România, Jean-Claude Juncker a afirmat că dacă ar fi vorbit despre România în discursul de miercuri, mesajul nu ar fi fost unul pozitiv în totalitate.
"Aş spune că acesta este un subiect oarecum complicat. Dacă aş fi vorbit despre România, mesajul nu ar fi fost unul pozitiv în totalitate. Anul trecut a fost unul pozitiv şi cred în continuare că România şi Bulgaria trebuie să intre în spaţiul Schengen cât mai curând, dar în acelaşi timp trebuie să vedem rezultate în ceea ce priveşte respectarea statului de drept", a declarat preşedintele CE.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
De asemenea, întrebat cum este, din punctul său de vedere, situaţia din România în acest moment la capitolul stat de drept şi justiţie, Juncker a spus că are impresia că "există o uriaşă şi controversată dispută în România între preşedinte şi guvern şi o parte a Parlamentului".
"Am sentimentul că e totul în regulă în România? Nu", a afirmat oficialul european.
El a mai spus că în Europa lipseşte dialogul între est şi vest: "Cred că în Europa ne lipseşte dialogul între est şi vest. Eu am susţinut aderarea ţărilor din centrul şi estul Europei. Rămân la părerea că aceasta a fost o decizie corectă după căderea comunismului. În partea dumneavoastră a Europei nu a existat suficient dialog".
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.