Preşedintele Agenţiei pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), Mihai Precup, a declarat, în cadrul workshop-ului online ”Construirea unei politici de proprietate”, privind sprijinirea reformei companiile publice din Ucraina, organizat în cadrul Programului de ţară OECD-Ucraina, că, în ultimii doi ani, în special anul trecut, România a înregistrat un progres istoric în ceea ce priveşte guvernanţa corporativă, prfezentând drept realizări majore în acest sens profesionalizarea consiliilor de administraţie ale întreprinderilor de stat, adoptarea schimbărilor legislative, dezvoltarea Tabloului de bord pentru monitorizarea performanţelor întreprinderilor publice, precum şi implementarea unor indicatori-cheie de performanţă relevanţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Preşedintele Agenţiei pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP), Mihai Precup, a avut o intervenţie în cadrul celei de-a doua sesiuni a workshop-ului, care s-a axat pe schimbul de experienţe şi pe discutarea  strategiilor de dezvoltare a unei politici eficiente de proprietate, în vederea îmbunătăţirii guvernanţei şi performanţei întreprinderilor de stat din Ucraina. 
În cadrul intervenţiei sale, preşedintele Mihai Precup a subliniat importanţa politicii de proprietate a statului în economie şi guvernanţă corporativă, accentuând necesitatea unor practici transparente şi responsabile, esenţiale pentru creşterea eficienţei şi performanţei întreprinderilor de stat”, transmite AMEPIP într-un comunicat.
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
De asemenea, preşedintele AMEPIP a evidenţiat progresele semnificative înregistrate de România în guvernanţă corporativă în ultimii ani, realizate în colaborare strânsă cu experţii OECD şi Comisia Europeană, pentru implementarea standardelor ridicate în acest domeniu.
”În ultimii doi ani, în special anul trecut, România a înregistrat un progres istoric în ceea ce priveşte guvernanţa corporativă. Suntem profund convinşi că standardele înalte de guvernanţă corporativă ne vor ajuta să avem companii puternice, care vor atrage investiţii mai bune şi vor oferi locuri de muncă mai bine plătite pentru cetăţenii români”, a afirmat Mihai Precup.
Profesionalizarea consiliilor de administraţie ale întreprinderilor de stat, adoptarea schimbărilor legislative, dezvoltarea Tabloului de bord pentru monitorizarea performanţelor întreprinderilor publice, precum şi implementarea unor indicatori-cheie de performanţă relevanţi au fost doar câteva exemple ale realizărilor majore ale  României în ceea ce priveşte guvernanţa corporativă prezentate de preşedintele AMEPIP în cadrul workshop-ului online.
”Implementarea standardelor ridicate de guvernanţă corporativă a avut un impact semnificativ, inclusiv în realizarea unor evenimente financiare importante, cum ar fi cea mai mare ofertă publică iniţială (IPO) din Europa de Est pentru Hidroelectrica, care a atras aproape 2 miliarde euro pentru 20% din companie, a subliniat preşedintele AMEPIP, Mihai Precup.
La workshop au participat reprezentanţi ai instituţiilor publice şi ai întreprinderilor de stat din Ucraina, implicaţi în implementarea noului cadru de proprietate şi guvernanţă corporativă, precum şi ai OECD, FMI, şi ai altor state europene, analişti, experţi, cu scopul de a facilita schimbul de experienţe de bune practici în elaborarea politicii de proprietate a întreprinderilor de stat din Ucraina.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.