Ministrul de Externe, Emil Hurezeanu, a insistat, duminică, la întâlnirea cu omologi prezenţi la Conferinţa de Securitate de la Munchen şi cu şefa diplomaţiei europene, Kaja Kallas, pe importanţa ca statele de pe Flancul Estic, care susţin Ucraina, să participe, alături de Kiev, la discuţiile privind toate aspectele care să garanteze o soluţie justă a războiului, inclusiv implicaţiile asupra securităţii regionale şi europene în plan mai amplu.
Ministrul român de Externe, Emil Hurezeanu, a continuat, duminică, 16 februarie, seria de întâlniri si discuţii cu omologi si reprezentanti ai statelor si organizaţiilor prezente în cadrul Conferinţei de Securitate de la Munchen (MSC). Demnitarul român a participat la reuniunea informală a miniştrilor de externe din Uniunea Europeană prezenţi la MSC cu Înaltul Reprezentant al Politicii Externe a Uniunii Europene, Kaja Kallas, informează MAE.
Potrivit sursei citate, schimbul de opinii s-a concentrat asupra perspectivei europene privind propunerile SUA pentru soluţionarea războiului din Ucraina şi pe necesitatea unităţii transatlantice.
Din discuţii a reieşit imperativul unităţii europene în continuarea sprijinului pentru Ucraina, cu accent pe necesitatea unei păci juste şi durabile. A fost abordat, totodată, stadiul iniţiativelor pentru consolidarea apărării europene şi modalităţi de avansare a acestora.
Ministerul român al Afacerilor Externe menţionează că Emil Hurezeanu a insistat pe importanţa ca statele de pe Flancul Estic, care susţin Ucraina, să participe, alături de Kiev, la discuţiile privind toate aspectele care să garanteze o soluţie justă a acestui război, inclusiv date fiind implicaţiile asupra securităţii regionale şi europene în plan mai amplu.
Şeful diplomaţiei române a arătat că este necesar să se continue sprijinul pentru Ucraina, pe toate palierele, punctând asupra mizelor acţiunii şi viziunii unitare a UE, a comunicat MAE.
De asemenea, potrivit sursei citate, Emil Hurezeanu a reamintit „beneficiile indiscutabile ale parteneriatului transatlantic şi nevoia continuării acestei cooperări strategice”.
Ministrul Afacerilor Externe a participat la reuniunea “Closing Time: Mapping the Transatlantic Path Forward after Munich”, organizată de Atlantic Council. Oficialul român a subliniat necesitatea menţinerii unităţii şi solidarităţii transatlantice în vederea gestionării provocărilor comune, inclusiv în ceea ce priveşte obţinerea unei păci juste, cuprinzătoare şi sustenabile în Ucraina şi asigurarea securităţii şi stabilităţii regiunii extinse a Mării Negre.
Totodată, oficialul român a avut o întrevedere cu preşedintele Atlantic Council, Frederick Kempe, cu care a discutat despre securitatea europeană, tendinţe globale şi modul în care partenerii ghidaţi de valori şi interese comune pot asigura ordinea internaţională bazată pe reguli.
![viewscnt](http://viewscnt.1616.ro/c.gif?id=21936054&pid=2701)
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.