Abordarea de reducere a riscurilor în cadrul politicilor publice este una dintre cele mai mari oportunităţi de sănătate la nivel mondial, reprezentând calea prin care sute de milioane de fumători care altfel nu ar renunţa la fumat să treacă de la produsele consumate prin arderea tutunului la alternative fără fum, a declarat recent într-un interviu James Murphy, Director pentru Ştiinţă şi Cercetare în cadrul BAT, una dintre cele mai mari companii globale din sector.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Oficialul face referire la numeroasele percepţii greşite care continuă să circule în spaţiul public şi la necesitatea implicării guvernelor şi autorităţilor de reglementare în corectarea acestora, pentru a se putea face corect distincţia între produsele care nu ard tutunul şi care au un risc redus comparativ cu fumatul  astfel dezideratul unei lumi fără fum să devină realitate.

Se acordă o atenţie din ce în ce mai sporită reglementărilor privind fumatul şi vapatul în întreaga lume, iar în acest context este nevoie de un consens global cu privire la cea mai eficientă abordare pentru a genera schimbări susţinute şi de durată în comportamentul consumatorilor prin abordarea de reducere a efectelor asociate fumatului pentru realizarea acestei viziuni, subliniază în interviu James Murphy.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

În prezent abordarea de reducere a riscurilor asociate fumatului este una dintre cele mai mari oportunităţi de sănătate publică, reprezentând o cale pentru ca sute de milioane de fumători care altfel nu ar renunţa la fumat să treacă de la produsele consumate prin arderea tutunului la alternative fără fum.

În plus, pentru a realiza pe deplin potenţialul de sănătate publică al reducerii riscurilor asociate fumatului autorităţile de reglementare din întreaga lume ar trebui să adopte ştiinţa bazată pe dovezi pentru a obţine rezultate pozitive în materie de sănătate publică. Acest lucru înseamnă punerea în aplicare a unui cadru de reglementare de sprijin care să încurajeze fumătorii adulţi care, în caz contrar, ar continua să fumeze, să facă tranziţia la noile produse, protejând în acelaşi timp consumatorii prin standarde de siguranţă stricte şi prevenind utilizarea acestora de către minori, a mai spus oficialul companiei în cadrul interviului.

Sunt necesare eforturi mai mari pentru corectarea percepţiilor greşite

Succesul abordării de reducere a riscurilor depinde şi de corectarea de către guverne şi autorităţi de reglementare a percepţiilor greşite care persistă în ceea ce priveşte produsele care nu implică ardere, spre deosebire de ţigări, subliniază James Murphy. 

“Sunt necesare eforturi mai mari pentru a contracara aceste percepţii greşite - un lucru pe care BAT încearcă să îl abordeze. În postura de cea mai mare companie producătoare de produse pentru vapat din lume şi din poziţia de lider în categoria produselor fără ardere, ne angajăm să producem mărci inovatoare susţinute de ştiinţă de clasă mondială şi de standarde de siguranţă şi calitate a produselor de top din industrie. Abordarea noastră de reducere a riscurilor se bazează pe un număr tot mai mare de cercetări şi pe o abordare bazată pe dovezi solide, care susţin convingerea noastră cu privire la profilul de risc redus al acestor produse în comparaţie cu fumatul, care a fost acceptată de multe instituţii internaţionale de sănătate publică,” subliniază reprezentantul BAT.

Industria producătoare are un rol esenţial în acest context, iar pentru a realiza condiţiile necesare pentru a face reducerea riscurilor un succes, este necesar un dialog incluziv, deschis şi onest cu toate părţile interesate, se mai arată în interviu. Acesta îi include pe cei care elaborează politici, autorităţile de reglementare şi comunităţile medicale. 

“Avem ocazia să iniţiem o nouă lume fără fum, bazată pe cercetare ştiinţifică şi pe un angajament ferm faţă de sănătatea publică. Avem soluţii disponibile azi. Tot ceea ce este necesar este ca actorii relevanţi să colaboreze în mod activ pentru a acorda prioritate reducerii riscurilor şi bunăstării a milioane de oameni din întreaga lume,” a mai spus James Murphy, Directorul pentru Ştiinţă şi Cercetare BAT.

(Articol susţinut de BAT)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.