Nu este întotdeauna uşor pentru un părinte să îşi ajute micuţul sau micuţa să aleagă o pereche de ghete de fotbal pentru copii, mai ales când nu sunteţi fotbalist!
Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta fotbalistul în devenire să facă alegerea corectă.
1. Tipul de suprafaţă
Primul criteriu de care trebuie să ţineţi cont este tipul de suprafaţă pe care joacă. Într-adevăr, copilul poate fi nevoit să joace pe un teren cu iarbă (uscată sau umedă, în funcţie de condiţiile meteorologice), pe terenuri sintetice sau cu noroi (celebrul teren roşu!).
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Ghetele de fotbal sunt făcute pentru suprafeţe de joc specifice, inclusiv terenuri moi, terenuri dure şi terenuri sintetice. Pe care dintre ele ar trebui să le cumpăraţi? Un crampon pentru teren ferm este o alegere excelentă pentru tinerii care abia încep să se familiarizeze cu acest sport. Aceste ghete din plastic dur sunt turnate permanent pe talpa exterioară a pantofului şi sunt extrem de versatile pentru o varietate de condiţii de teren.
Dacă copilul dvs. joacă într-o ligă de fotbal în sală, liga va avea nevoie de pantofi de fotbal specifici pentru interior. Aceşti pantofi inspiraţi de adidaşi au talpa exterioară plată, fără crampoane. Ghetele de fotbal de interior pot fi folosite chiar şi ca pantofi de stradă. Întotdeauna verificaţi cu liga dvs. locală pentru orientări privind tipurile de crampoane legale.
IARBĂ NATURALĂ USCATĂ SAU IARBĂ SINTETICĂ
Alegeţi un model de ghete de fotbal pentru copii cu crampoane turnate pentru o bună aderenţă sau una pentru teren mixt cu un punct de pivot pentru a facilita schimbările de direcţie şi care oferă o aderenţă excelentă.
Dacă copilul dvs. joacă de obicei pe iarbă artificială şi foarte rar pe iarbă naturală, optaţi pentru ghete de fotbal pentru copii cu crampoane. Acestea oferă cantitatea potrivită de aderenţă şi evită leziunile care pot fi cauzate din cauza aderenţei excesive.
GAZON SCURT SAU SINTETIC
Alegeţi ghete de fotbal pentru copii cu talpă de cauciuc scurtă cu mai multe crampoane, care va garanta o susţinere optimă pentru aceste terenuri.
GAZON/TEREN NATURAL UMED
Optaţi pentru un model de ghete de fotbal pentru copii cu crampoane de aluminiu pentru a evita să alunece pe fiecare sprijin şi astfel să ajungă să se accidenteze.
2. Tehnologia Easy Lacing
Pentru cei mai mici, există modele de ghete de fotbal pentru copii cu un sistem de lacing uşor. Sistemul rip-tab încorporat în şireturi permite păstrarea esteticii unui pantof de fotbal, bucurându-se în acelaşi timp de caracterul practic al modelelor rip-tab.
Astfel, tinerii fotbalişti îşi pot face şireturile pe brânci şi se evită ca antrenorul să petreacă jumătate din şedinţă pentru a-şi ajuta jucătorii să îşi lege şireturile.
Cizmele de fotbal cu un sistem de şiret asimetric oferă o suprafaţă de şut mai mare. De asemenea, puteţi găsi ghete cu o parte superioară texturată care favorizează o mai bună „prindere" a mingii.
3. Cunoaşteţi construcţia ghetelor
Este important să ştiţi câte ceva despre componentele crampoanelor copilului dumneavoastră înainte de a face selecţia.
Partea superioară este partea moale, superioară a pantofului. Pentru jucătorii de fotbal, ar trebui să fie uşoară şi cu profil redus pentru a favoriza o mai bună atingere a mingii. Talpa exterioară este porţiunea inferioară care asigură tracţiune, protecţie şi structură. Talpa intermediară este componenta interioară care oferă amortizare şi absorbţie a şocurilor.
O varietate de caracteristici care maximizează jocul sunt disponibile pe ghetele de fotbal pentru copii. Consultaţi pur şi simplu informaţiile despre produs pentru detalii.
4. Gândiţi-vă la ţesături sintetice
Feţele din ţesături sintetice sunt o alegere excelentă pentru jucătorii de fotbal pentru tineret. Aceste materiale sunt uşoare, versatile, durabile şi în mare parte impermeabile - ca să nu mai vorbim de faptul că sunt uşor de rodat.
Reţineţi că ghetele de fotbal sunt concepute pentru a se potrivi mai bine decât pantofii atletici obişnuiţi. Ghetele cu feţe din piele tind să se întindă şi să se rupă mai mult în timp, în timp ce ţesăturile sintetice îşi păstrează forma mai mult timp.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.