Avocaţii Sarbu Partners Eugen Sârbu şi Mihai Ionescu-Balea au participat la Conferinţa Asia-Pacific 2025, organizată de American Bar Association International Law Section, care a avut loc în Singapore la sfârşitul lunii februarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Avocaţii Sarbu Partners Eugen Sârbu şi Mihai Ionescu-Balea au participat la Conferinţa Asia-Pacific 2025, organizată de American Bar Association International Law Section, care a avut loc în Singapore la sfârşitul lunii februarie.

Iată câteva dintre principalele concluzii ale discuţiilor captivante la care au luat parte avocaţii noştri:

1.       Inteligenţa Artificială este deja parte din viaţa cotidiană, dar avocaţii trebuie să o folosească cu atenţie

Nu se poate nega impactul pe care GenAI (generative AI) şi LLM (large language models) îl au şi vor continua să îl aibă asupra avocaturii. Cu toate acestea, este de datoria noastră ca avocaţi internaţionali să le folosim ca instrumente utile, nu ca înlocuitori ai competenţelor noastre de avocat. Noi, la Sarbu Partners, ne mândrim cu atenţia noastră la detalii şi cu evaluarea completă a cazurilor clienţilor noştri, folosind cunoştinţele şi experienţa noastră în arbitrajul internaţional şi litigiile comerciale din România şi Europa pentru a găsi cele mai bune soluţii la problemele clienţilor.

2.       Antreprenorii îşi doresc jurisdicţii imparţiale, specializate şi eficiente pentru litigiile comerciale

Mai multe state europene ar putea urma exemplul Singapore, care a creat o instanţă comercială internaţională de sine stătătoare, cu judecători specializaţi din întreaga lume. Singapore International Commercial Court (SICC) acţionează ca un fel de instanţă de arbitraj comercial internaţional în cadrul sistemului judiciar de stat din Singapore. Această abordare inovatoare s-a dovedit extrem de eficientă în cei 10 ani de existenţă a SICC şi demonstrează că antreprenorii sunt interesaţi ca litigiile lor comerciale să fie judecate de un for imparţial, specializat şi eficient, toate acestea fiind avantaje oferite de arbitrajul comercial internaţional în Europa. Ca avocaţi din România specializaţi în arbitraj commercial internaţional, încurajăm clienţii să includă o clauză de arbitraj în contractele lor comerciale, deoarece arbitrajul comercial s-a dovedit a fi o modalitate foarte eficientă de soluţionare a litigiilor în România în ultimii ani.

3.       Recunoaşterea şi executarea sentinţelor arbitrale pot fi influenţate de standardele şi normele etice pentru avocaţi şi arbitri, care diferă în funcţie de jurisdicţie

Prin natura lor, arbitrajele internaţionale aduc împreună avocaţi şi arbitri cu formaţiuni juridice diferite, din sisteme juridice diferite. Această ciocnire a standardelor juridice şi etice trebuie să fie evaluată cu atenţie de tribunalele arbitrale şi de avocaţii din arbitrajul internaţional pentru a asigura un tratament egal în chestiuni precum confidenţialitatea, secretul profesional şi audierea martorilor. La Sarbu Partners, găsim strategii pentru a maximiza şansele de recunoaştere şi executare a hotărârilor arbitrale străine în România şi în Europa.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.sarbupartners.ro sau contactaţi-ne la office@sarbupartners.ro.

Un material realizat in parteneriat cu Avocat.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.