Parchetul European face, miercuri, percheziţii la sediul Prefecturii Maramureş şi la locuinţele a 14 oficiali ai instituţiei, într-un dosar de posibile fraude la achiziţii publice, falsificare de documente şi abuz în serviciu, vizând renovarea unei clădiri a administraţiei publice. Astfel, mai mulţi funcţionari sunt suspectaţi că au aprobat, pe baza unor documente falsificate, plata unor lucrări nefinalizate. Prefectura Maramureş a transmis că a pus la dispoziţia anchetatorilor toate documentele solicitate, iar persoanele implicate în acest proiect au oferit toate informaţiile cerute de reprezentanţii Parchetului European.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE - ”Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciile Judeţene Anticorupţie Maramureş, Satu Mare şi Bistriţa-Năsăud, în baza delegărilor procurorilor din cadrul Parchetului European (EPPO) din Cluj-Napoca, au efectuat, astăzi, 25 septembrie 2024, percheziţii la sediul unei instituţii publice din judeţul Maramureş şi la 14 reşedinţe private ale unora dintre funcţionarii săi”, anunţă DGA.

Percheziţiile au loc în urma unei anchete în curs privind posibile fraude în materie de achiziţii publice, falsificarea de documente şi abuz de serviciu legat de lucrările de renovare a unei clădiri a administraţiei publice.

Mai mulţi funcţionari publici sunt suspectaţi de abuz în serviciu pentru aprobarea plăţii lucrărilor nefinalizate pe baza unor documente falsificate. Proiectul în cauză, evaluat la peste un milion de EURO (5.7 milioane RON), este finanţat prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă (MRR) al UE pentru România, precizează DGA.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Biroul de la Cluj-Napoca al Parchetului European (EPPO) desfăşoară, miercuri, percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Maramureş şi la 14 locuinţe ale unora dintre oficialii instituţiei.

Percheziţiile au loc în cadrul unei investigaţii în desfăşurare privind posibile fraude la achiziţii publice, falsificarea de documente şi abuz în serviciu în legătură cu renovarea unei clădiri a administraţiei publice, se arată într-un comunicat de presă al EPPO.

Potrivit sursei citate, mai mulţi funcţionari publici sunt suspectaţi de abuz în serviciu după ce ar fi aprobat plata unor lucrări nefinalizate, pe baza unor documente falsificate.

Proiectul, în valoare de peste un milion de euro (5,7 milioane de lei), este, finanţat prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă al UE pentru România.

”Instituţia Prefectului Judeţului Maramureş a luat act de ancheta declanşată de Parchetul European privind posibile fraude în domeniul achiziţiilor publice, fals în înscrisuri şi abuz în serviciu legate de lucrări de renovare a unei clădiri a administraţiei publice. Instituţia Prefectului Judeţului Maramureş a pus la dispoziţia anchetatorilor toate documentele solicitate, iar persoanele implicate în acest proiect au oferit toate informaţiile cerute de reprezentanţii Parchetului European. În continuare, Instituţia Prefectului şi funcţionarii din instituţie vor sta la dispoziţia anchetatorilor cu toate informaţiile ce vor fi solicitate pe parcursul cercetărilor. Instituţia Prefectului Judeţului Maramureş are încredere în justiţie şi va colabora cu Parchetul European pe tot parcursul anchetei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Prefectura Maramureş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.