Ministrul Justiţiei Tudorel Toader anunţat miercuri seară că a primit acceptul Comisiei de la Veneţia pentru modificarea legilor justiţiei prin OUG, joi urmând să trimită draftul la CSM.
"Am mers la Comisie cu mai multe soluţii legislative prin care să fie preluate o parte din propunerile Comisiei de la Veneţia. (...) Am avut şapte propuneri, toate au fost agreate, au fost considerate necesare pentru evitarea unor disfuncţionalităţi. Care e actul normativ prin care putem corecta legile justiţiei? Ordonanţa de Urgenţă! Comisia de la Veneţia nu e deschisă la OUG, dar se referă la cele care au rolul de a ocoli procedura parlamentară constituţională. În cazul acesta, este vorba despre preîntâmpinarea unor efecte mai puţin dorite, efecte care pot să rezulte din aplicarea celor trei legi. Asta este justificarea. Dânşii au agreat de comun acord, au exprimat agrementul pentru adoptarea unei OUG în sensul celor discutate şi le-am spus că voi spune public", a afirmat Toader la România TV.
El a anunţat că joi trimite draftul actului normativ la CSM, pentru aviz.
"Voi face apel la CSM să dea un aviz cât se poate de repede ca săptămâna viitoare să poată fi adoptată ordonanţa de urgenţă”, a spus Tudorel Toader.
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, la Digi24, că recomandările Comisiei de la Veneţia privind legile justiţiei ar putea fi adoptate printr-o ordonanţă de urgenţă.
”Voi vorbi cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia să vedem în ce măsură sunt posibile anumite preluări din recomandările Comisiei, anumite racordări ale normelor juridice la standardele europene. Eu am câteva soluţii pe care le am în vedere pentru o posibilă ordonanţă de urgenţă”, a declarat ministrul Justiţiei.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.