Magistraţii Tribunalului Prahova au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a interdicţiei iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidarea companiilor Asesoft International şi Teamnet International, despre care procurorii DNA susţin că sunt controlate de fostul deputat Sebastian Ghiţă, pentru care autorităile române au demarat procedurile de extrădare din Serbia.Concomitent, la Tribunalul Prahova se judecă o contestaţie făcută de procurori după ce, într-un alt dosar, a fost admisă deschiderea procedurii falimentului în cazul SC Asesoft International.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Tribunalul Prahova a dispus prelungirea cu încă 60 de zile a măsurii interdicţiei iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare a SC Asesoft International şi SC Teamnet International, decizia fiind valabilă din data de 2 aprilie până pe 31 mai 2018 inclusiv.

Conform soluţiei publicate pe portalul instanţelor de judecată, decizia poate fi contestată în 24 de ore de la comunicare.  

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Procurorii DNA Ploieşti au ceut instanţei de judecată să dispună interdicţia iniţierii procedurilor de dizolvare sau lichidare faţă de cele două companii în contextul în care, în 29 martie 2017, a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva celor două firme pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă în formă continuată şi spălare a banilor în formă continuată.

”De asemenea, în cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra bunurilor imobile aparţinând inculpatelor S.C. Asesoft International S.A. şi S.C. Teamnet International S.A. până la concurenţa sumelor de 13.299.972 lei respectiv 23.195.578,2 lei”, preciza DNA.

Cererea adresată de către procurorii DNA Tribunalului Prahova a fost motivată prin faptul că prin sentinţele pronunţate de Tribunalul Prahova -Secţia a II-a Civilă de Contencios Administrativ şi Fiscal s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de debitoarele S.C. Asesoft International S.A. şi S.C. Teamnet International S.A. şi că până la acest moment nu a fost iniţiată procedura falimentului şi dizolvare a celor douăpersoane juridice.

Între timp, magistraţii de la Secţia de contenciosadministrativ şi fiscal din cadrul Tribunalului Prahova au dispus intrarea în procedura generală a falimentului a companiei SC ASESOFT INTERNATIONAL SA.,într-un dosar înregistrat în anul 2014 şi în care zeci de autorităţi publice, firme, bănci şi companii de leasing apar în calitate de creditori.

Decizia nu este definitivă, întrucât DNA a contestatsoluţia, iar un termen în dosarul în care se va judeca aceatsă contestaţie nu afost stabilit încă.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.