Senatoarea Doina Tudor va fi cercetată în arest la domiciliu, măsură cu care instanţa supremă a înlocuit miercuri controlul judiciar, dispus în cazul ei pe 4 martie, decizia fiind definitivă.
DNA a cerut arestarea Doinei Tudor în dosarul în care este acuzată că a intermediat mita de la patronul Carpatica Asig, Ilie Carabulea, pentru fostul său soţ Daniel Tudor, fost vicepreşedinte ASF.
Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Lucia Rog, a luat măsura controlului judiciar în cazul senatorului, decizia nefiind definitivă.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
ICCJ a judecat miercuri contestaţia procurorilor DNA şi a decis plasarea senatoarei în arest la domiciliu.
În acest dosar, Daniel Tudor şi fostul secretar general al Senatului Ovidiu Marian sunt în arest la domiciliu din 20 februarie
Potrivit procurorilor, cei 300.000 de euro de la Ilie Carabulea ar fi ajuns la Daniel Tudor şi cu complicitatea lui Ovidiu Marian. Daniel Tudor ar fi primit banii în trei tranşe, de câte 100.000 euro, o primă tranşă în mod direct, iar următoarele două tranşe în mod indirect, prin intermediul soţiei sale, Doina Tudor, "care cunoştea atât provenienţa cât şi scopul pentru care erau remise aceste sume de bani", spun procurorii.
Iniţial, Daniel Tudor ar fi cerut 3 milioane de euro de la omul de afaceri, tot prin intermediul lui Ovidiu Marian. După ce a primit banii, în 26 aprilie 2013, Daniel Tudor ar fi emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările acelui control, care atenţiona asupra gradului de risc ridicat al societăţii, şi a impus remedierea unor deficienţe minore şi nesemnificative în raport cu situaţia financiară precară a societăţii.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.