Şefa secţiei ATI de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti, medicul Florina Pompilian, afirmă că cele două doctoriţe acuzate de moartea unui pacient prin scăderea deliberată a dozei de noradrenaliză sunt „dedicate şi empatice”. Unul dintre medici a făcut un stagiu de pregătire în Franţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„A făcut un stagiu de specializare în Franţa (unul dintre medicii inculpaţi – n.r.). Fac parte din echipa doamnei doctor Voicu, le-am găsit aici, nişte doctoriţe dedicate, care îşi îndeplinesc toate sarcinile medicale, empatice. Noi nu am observat nimic în atitudinea dumnealor.  Am lucrat cot la cot, toată echipa în această secţie”; a declarat, joi, Florina Pompilian. 
Aceasta a explicat că au fost pacienţi care au supravieţuit trei luni, iar alţii care au supravieţuit mai puţin de 24 de ore în ATI. 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Medicul susţine că noardrenalina nu este medicament indispensabil pentru supravieţuirea bolnavilor aflaţi în terapie intensivă. 
„Noradrenalina, să ne înţelegem, nu este un medicament fără de care nu supravieţuieşte bolnavul, deci nu-l omoară dacă nu i-l dai, haideţi să ne înţelegem! Este un medicament care se dă în mute patologii, are rolul de  susţine tensiunea pacientului”, a explicat medicul.
Cei doi medici de la Secţia de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Sfântu Pantelimon din Bucureşti acuzaţi de omor calificat cu premeditare şi profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei vor fi duşi, în cursul zilei de joi, la Tribunalul Bucureşti, unde se va judeca propunerea procurorilor privind emiterea de mandate de arestare preventivă pe numele lor. Femeile au fost reţinute miercuri, fiind acuzate de moartea unui pacient de 54 de ani căruia i-au scăzut nejustificat doza de noradrenalină.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.